Måndag och fjärde dagen efter behandlingen! Trött men mår i övrigt bra så jag är verkligen tillfreds just nu!

Helgen har varit lugn o skön med hyggligt väder så gårdagen bjöd på sol och värme! Dottern kom över i lördags och i går hämtade hon en vän som övernattade. Trevligt umgänge och intressanta samtal.

Gårdagens sommarpratare Johan Rockström var både skrämmande och hoppfull! Han är en av Sveriges främsta klimat forskare och har invalts i regeringens klimatråd! Det bådar gott med honom och flera andra framstående forskare. Ni som inte lyssnade, gör det!

Vi måste alla bli planetskötare och bli en världsomspännande rörelse. Då får experter och politiker hjälp i vår sista chans att rädda planeten! För nu är det allvar på riktigt. Så här dåligt har planeten aldrig mått tidigare. Men det finns hopp och alla små steg var och en tar betyder något i helheten.

Om vi vill flyga till Thailand eller Spanien så gör det men gör smarta val hemma. Res med tåg och kommunalt så mycket som möjligt! Vi ska inte behöva backa in i framtiden. Köp och ät så lite rött kött som möjligt för jordbruket är den värsta klimatförstöraren! Uppmuntra egoistisk mjölk, smör etc (ekologisk)! Det allra viktigaste är att göra medvetna val och inte slentrianmässiga! Då kommer vi långt som planetskötare!

Sverige kan bli en av världens förebilder att klara ett hållbart samhälle med högt välstånd! Det går att kombinera och visst vore det häftigt om Kina, USA och Brassarna har oss som förebild! Kom igen nu regeringen!

Så nu är jag igång  och har skrivit till några ministrar igen! Nu är det hög tid att fatta beslut om Natura 2000 i Ojnare/Bästeträsk! Vad tvekar regeringen om? Det börjar bli pinsamt i frågan nu när all kunskap finns och ansvaret måste tas av regeringen!

Efter gårdagens sommarpratare av klimatforskaren så är ännu fler medvetna om vad som måste ske. Ojnare är en symbol för hur stark vilja politikerna har. Nu kan de inte fega längre eller hävda omodern näringspolitik!

Fortsättning följer i frågan om Ojnare och reseförbud för kroniskt sjuka! Den senare är snårig så det tar lite tid med källforskningen!

Ha det så gott i den fagra sommartiden!

Kram Rose Marie