Nu har finaste ungdomarna rest och det blev så tomt! Men vi har haft härliga dagar med dem här!

De har haft egen stuga och tillgång till bil så de har haft det skönt utan föräldrar. Vi gamlingar har lämnat dem ifred för vi förstår att de vill ha egen tid. Men vi har ätit middag ihop varje dag och ägnat kvällarna åt spel och umgänge.

Vi är otroligt glada för att de väljer att vara hos oss när det finns hur många val som helst!

Nu har jag tankat energi och har härliga minnen att plocka upp närhelst jag vill.

Vi har systerdottern kvar hos oss men hon jobbar mest. Men lite umgänge blir det på förmiddagen och sena kvällar. Vi har så spännande samtal för hon är väldigt påläst i miljöfrågor. Framförallt på matfronten som hon utbildar sig inom. Just nu läser hon miljövetenskap men övergår till mat och livsmedelskunskap. Hon går på Högskolan i Örebro.

Ja, dagen har varit seg för det blev väldigt lite sömn i natt. Nu ska jag sluta dricka kaffe på kvällarna för det var nog orsaken till sömnbristen.

Det enda vettiga jag gjort idag är att plocka av svarta och vita vinbär innan fåglarna tar allt. De röda vinbären är helt borta för de gillar nog fåglarna bäst.

När det gäller mitt tillstånd så är det rätt ok faktiskt. Lite blåsor i munnen, svid i olika slemhinnor och en trötthet som slår till när jag minst önskar det. Men det är inte så svårt som jag haft det tidigare och det är väldigt skönt att jag har två veckor kvar till nästa behandling.

Nu har vi några dagar att planera för nästa gäng som kommer på måndag! Det är vår lilla chilenska familj som kommer och det ska bli jättetrevligt! De tre barnen är mellan 2-10 år och är helt underbara!

Jag tar en liten paus från min debattlusta ett tag. Möjligen en liten reflektion från dagens rapportsändning! Sverige är ett av världens bästa länder att öppna en gruva i. Kostnaderna för gruvtillstånd är minimala, Mineralavgiften är 0,5 procent mot t ex Finland som tar 10 procent. Företagen betalar minimalt i skatt och kan packa ihop när de vill. Eventuell återställning och sanering får lokalbefolkningen betala eller staten. Bra Va! Näringsministern och miljöministern avböjer kommentarer! Frågor på det?

Ha nu en trevlig fredagskväll och helg och hoppas ovädret tar en annan rutt än vad SMHI förvarnar!

Fortsättning följer och varm kram!

Rose Marie