Första advent och det är grönt, blåsigt, lite sol och inte ett spår av snö. Det småregnade igår men med 8 plusgrader och ingen tjäle i marken så lär det nog dröja innan vintern kommer. Om den ens kommer till den här delen av landet?

Men det är vackert ändå för när skymningen kommer så tidigt på dan så lyser alla slingor och julstjärnor o ljusstakar så fint.

I går fixade vi adventsfint med ljusstakar, stjärnor, slingor och så hissade min man upp julgranen i flaggstången. Granen är 8 meter hög och pryder verkligen sin plats på vår tomt.

På eftermiddagen var vi på julmarknad i Bläse kalkbruksmuseum. Det är en riktig hantverksmarknad med hög kvalité så det är alltid en fröjd att gå dit.

Det blev lite vörtbröd från Sylvis systrar på Fårö och cocosbollar från ett annat litet bageri.

Det var mycket folk och trångt så vår vistelse blev rätt kort. Jag kom på att det inte är så smart att frotteras så nära en massa människor. För det blir verkligen närkontakt mellan de trånga marknadsstånden.

Idag skulle vi åka in till Visby på skyltsöndag och julmarknad men jag är inte i någon bra form.

Det är trist, men sant, fast jag skulle med lite vilja kunna åka men jag måste lära mig att avstå och inte pressa mina krafter till det yttersta.

Jag borde lärt mig vid det här laget att jag alltid får några rejäla dippar av total kraftlöshet. Men de dagarna följer inte alltid samma mönster så jag planerar inte efter det.

Jag har halvsovit hela förmiddagen men börjar kvickna till så lite nyttogöra blir det allt. Vi får ju middagsbesök av vår dotter så lite extra ska jag försöka åstadkomma.

Sen kan jag planera i soffan också så min lilla gubbe har ett schema att följa när jag är i Stockholm. Det funkar inte att jag säger att det och det ska göras. Det måste skrivas ner så han kan bocka av var sak för sig.

Men vissa saker måste ju ske kontinuerligt som att städa toaletterna, vattna blommor, dammsuga etc, etc. Men då föreslår jag att han gör ett streck varje gång så får han en bra överblick. 

Ja, livet har verkligen snabbt förändrats för oss och ingenting är som förut. Men vi improviserar så gott vi kan och drar ner på ambitionerna. Men det är inget kul att vara särbo på ålderns höst när vi som mest behöver varandra.

Men vi har haft det riktigt bra hittills och jag har några dar kvar innan jag flyger till Stockholm. De dagarna ska vi ta vara på även om jag är lite seg just idag.

I morgon är en annan dag och då har det säkert vänt!

Önskar er alla en fin första advent!

Kram

Rose Marie