Söndag förmiddag, tredje dagen efter cellgifterna. Jag känner att de snurrar runt i systemet och försöker ta sig in i alla celler, både friska och sjuka. Biverkningarna är överkomliga men jag vill inte förminska besvären helt.

Däremot är jag glad om jag får vara på den här nivån vilket innebär att jag har en del energi emellanåt. Jag kan dessutom äta det mesta utan att jag får den otäcka metallsmaken.

Jag börjar anpassa mig till ett liv som är mer begränsat än tidigare och det funkar också. Vi människor tål och orkar mer än vi tror när vi ställs inför livsavgörande frågor.

Igår var en verkligt trevlig dag då syster med familj kom över. Vår dotter tog sig också tid att komma så vi kunde tillbringa ett antal timmar tillsammans.

Syrran och svågern greppade fönsterputsning i vårt vardagsrum med panoramafönstren. Nu åker persiennerna upp och det känns som vi sitter mitt i naturen. Så härlig känsla!

Sen fixade systerdottern middagen som hon förberett hemma. Superfräsch potatissallad, tzatsiki, sallad och grillade kalkonspett. Kvällen var ljum och skön och temperaturen höll sig runt 22 grader vid 22-tiden då de åkte hem.

Tack för all hjälp och tack för att ni finns för oss!

Den här dagen är också så ljum och skön och inspirerar till lite lätt trädgårdsskötsel. Min man har inspirerats av hur fint det blir med fönsterputs så övervåningens panorama blir nog fina till kvällen.

Det är en behaglig känsla att ha rent och snyggt omkring sig och just fönster betyder mycket. Övrig städning har min man bra träning på nuförtiden. Förr var det jag som vårdade frisk man i hemmet och nu vårdar han sjuk fru i hemmet.

Ombytta roller som inte känns helt bekväma för mig som lidit av prestationsångest och kan själv-syndromet hela livet. Men jag tränar mig och ska jag vara helt ärlig så uppskattar jag all den omsorg och hjälp jag får och försöker visa att jag verkligen är glad för hjälpen.

Nu ska jag vila i den sköna känslan efter gårdagen och njuta av att jag kan fixa i trädgården.

Hoppas ni alla har det skönt varhelst ni befinner er! 

Glada sommarhälsningar

Rose Marie