Nu har jag använt nästan hela förmiddagen åt samtal med sköterskor och en läkare!

Igår fick jag en kallelse från Visby onkologi med behandlingstid den 6 augusti!!! Jag har ju redan en tid i Stockholm och har varit tydlig åt båda hållen.

Men jag måste få bekräftat så jag inte står utan tid. I Visby hade de uppfattat att remissen som de begärt innebär all behandling där. Min tanke var att den säkerställer att de får betalt för mig de gånger jag behandlas där. Skönt att det var ett missförstånd så jag kan fortsätta som vanligt och varva mellan Sös och Visby. Toppen för det underlättar mitt liv!

Sen ringer en onkologläkare, inte min dr Anna! Men det går bra med vem som helst för mig bara de är pålästa och det var hon.

Jag går igenom mina biverkningar och lite ny medicin för blåsorna skrivs ut. Men Andolexen jag sköljer med har två effekter med bedövning och antiseptiskt. Nu prövar jag cylocain vid nästa behandling om det blir värre.

Vi diskuterar cellgiftsdosen som höjdes efter första gången och efter lite resonemang så följer jag doktorns råd om att gå ner till 80 procent som första behandlingen. Enligt doktorn så är effekten försumbar med den lite högre dosen.

Jag blir glad för det efter att jag läst tipset jag fick om en bloggsyster med samma behandling så eskalerar biverkningarna vartefter. Nu reagerar vi alla olika, tack o lov, men efter den läsningen vill jag inte riskera att få det mycket värre.

Jag mår ju trots allt riktigt bra i en jämförelse med andra! Så nu fortsätter jag att fokusera på det friska som också finns hos mig.

Fick stöd för min uppfattning att det går att styra hjärnan när jag läst en artikel av en hjärnkirurg idag! Vi har så lätt att fastna i dystra tankar som förgör oss. Därför ville jag inte se resultatet i skrift över hur metastaserna brett ut sig. Jag väljer att veta att det är sämre för att orka förtränga de mörka tankarna.

Jag kan försäkra er att jag är realist och förstår allvaret men det behöver inte uppta hela mitt liv. Jag har så himla trevligt här och nu och gläds åt alla nära och kära som finns runt mig. Tids nog kommer en tid då det blir svårt att upprätthålla den glädje jag känner idag! Men det får jag ta då, inte just nu!

Ikväll är sista kvällen med gänget för den här sommaren. Då ska vi ha en toppenmiddag med lite extra gott för födelsedagsbarnet Minou och den lille Ivan som nyss fyllt 3 år. Damien får hänga på lite i förväg så det blir lite rättvist ändå!

Det blir riktig champagne för de vuxna och jag ska köpa sugrör till mig.

De åker med fakirfärjan kl 07,05 och det är tufft för oss alla. Men jag ska somna om nån timme så jag är pigg senare när några goda vänner från miljörörelsen kommer. De övernattar också men ska vidare till Visby och medeltidsveckan!

Efter det ska det tvättas och packas för på tisdag morgon drar vi till storstan igen. Det ska bli ett trevligt avbrott även om vi har fullt upp även där.

Ja kära vänner så här lunkar det på och det är rätt behagligt!

Trevlig helg kära följare och på återhörande snart!

Kram Rose Marie