Äntligen har jag nästan fått klarhet i fortsättningen av min behandling.

Den 23 juni är datortomografi bokad på KS i Solna. Direkt efter midsommar, hur nu det ska gå till att komma från ön?

Sen går det inte att börja behandlingen i Visby. De vill att jag börjar i Stockholm och när jag är inställd och igång kan jag få fortsätta i Visby. Jag kan förstå det när de läst min journal. Förra sommaren började jag behandlingen på ön och fick en reaktion som påkallade ett helt akutteam. Det kan ju bli reaktion även med den nya behandlingen eftersom min kropp uppenbarligen inte gillar cellgifter.

Själv tycker jag det är lite tryggare att starta i Stockholm där det finns lite mer läkarresurser om något inträffar.

Efter helgen ringer behandlingsavdelningen på Sös för att diskutera tider med mig. Troligtvis blir det den 16 juni och den 23 som redan är bokad för röntgen.

Inte särskilt bra timing med hänsyn till midsommarfirandet. Men det får gå ändå. Vad som är positivt är att jag klara Almedahlsveckan då jag har paus.

Jag kan i bästa fall vara tillbaka redan samma kväll den 16 juni. Sen måste jag få tag i ett morgonflyg efter midsommar.

Nu vill jag komma igång så då finns ingen återvändo.


Nu måste jag berätta om den magiska upplevelsen jag haft i kväll. Min dotter och jag samt 4 härliga kvinnor var på Länsteatern i Visby. "Av kalk är du kommen" är ett ekologiskt requiem om vårt ursprung. Virpi Pahkinen, en fantastisk dansare tillsammans med en härlig kör.

En så vacker och känslosam föreställning har jag aldrig sett tidigare. Virpi är en enastående dansare. Känslan från denna kväll bär jag med mig länge. Känslan förstärktes också av den 1000 år gamla ruinen som en fantastisk inramning.

Ja, nu kommer jag sova gott i natt!

Hoppas ni också gör det! Fortsättning följer och varma kramar till er!

Rose Marie