Det här är Astor en äldre hundhane som vår hund kunde leka med en stund i Ojnareskogen!

Vi var ett litet gäng som samlades idag men det var väldigt trevliga samtal! Vädret klarnade upp och solen tittade fram! Så skönt med en promenad om än alltför kort! 

Men vi fortsätter Trädgårdsarbetet på tomten med evighetsjobbet att få bort löven och in med trädgårdsmöbler! Möblerna går fort men löven tar lång tid! Alla träd har inte släppt sina löv ännu! 

Jag mår riktigt bra den här cellgiftsmånaden! Tröttheten finns förstås men den är nog som för de flesta lite äldre personer med nedsatt kondition! De problem jag inte nämnt så mycket är mina domnade fingrar och fötter! Fötterna gör att balansen sviktar och jag måste tänka mig för! Jag är trött p att snubbla och ramla så gången är numera i slowmotion! Ovanligt för min omgivning som är van vid mina snabba steg!

Fingrarna är bara att acceptera då det numera är neurologiska sviter från tidigare  behandlingar!

Men jag är glad att jag inte har blåsor i munnen vilket gör att jag kan äta det mesta!

I morse fick jag ett mail från en cancerbroders fru! Ni som följt bloggen från 2011 så är det Georgs som jag engagerade mig i för den inhumana behandlingen av försäkringskassan. Tyvärr tog cancern hans liv för några år sedan. Hustrun o jag har haft sporadisk kontakt och nu ville hon bjuda på lunch när jag kommer till Stockholm! Jag ska försöka klämma in det för just nu i den mörka tid som vi alla upplever och inte minst invandrarna så känns det angeläget.

Alla mina vänner, både första o andra generationen känner sig utsatta, mer än tidigare. Det är för jäkligt och ovärdigt att i princip alla med utländskt ursprung ska känna så!

Jag blir arg och besviken på alla svansar till högerextremer!

Media bidrar duktigt till att hetsa upp dessa massor med ständiga upprepningar om antalet flyktingar och vad detta kostar.

Tänk om de vände på det och beskrev vilken tillgång de är i ett land med en åldersstruktur med behov av massor av händer för vårdbehoven! Många är välutbildade och kostar mindre än alla som är födda i vårt land!

Men glöm inte att vi har det bra i vårt land och julhandeln går på ca 70 miljarder! Mycket skit köps som plastleksaker stinna av kemikalier! Mitt råd är att bojkotta hela leksaksindustrin som säljer sån skit! Ge barnen en gåva från Unicef i stället där de får bidra med vatten, mat, mediciner och vaccin!

Då blir det helt andra samtal i juletid som hjälper barnen att utveckla sin medmänsklighet! Det behövs mer än väl i den tid vi lever i!

Alla kan inte göra allt men alla kan göra lite! 

Kära följare nu är det slut på viloläget och ut i solen!

Söndagskramar

Rose Marie