Gott Nytt År!

Så här sista dagen på året tror jag de flesta ägnar lite tid för eftertanke!

Det har varit ett turbulent år och nöden har kommit oss närmre! De flesta av oss har inte berörts eller uppoffrat särskilt mycket för egen del! Politikerna har inte lyckats hitta någon anständig lösning på flyktingströmmarna! I stället spelar regeringen och högerpartierna o SD på samma planhalva! Det är inte smickrande för kommande generationer att läsa om hur föräldragenerationen stängde dörrarna för människor i nöd.

Det mest radikala har varit att stänga dörren för alla som under månaders flykt kunde skönja en liten strimma hopp! Några menar att det är enda lösningen och gömmer sig bakom argument som att vi måste kunna ta hand om de som redan kommit hit! Ja, visst är det en orättvis fördelning i vårt land av flyktingar! Men att stänga gränser kan aldrig vara en anständig lösning för något land! 

Nästa år blir ett ödesår för Sverige, Europa och världen! Flyktingströmmarna pågår och kommer öka när våren inträder! Hur ska politikerna lösa det???

Det är ju inte så att det saknas resurser utan snarare så att de fördelas ojämlikt! Men så är det med rättvisa, den finns inte! Många hävdar att alternativet är nyval och då växer SD. Märklig analys! Tror de inte att de växer just för att de påverkat etablissemanget?? Nu har de ju visat att de kan ha framgång med sin politik det lönar sig att rösta på SD. Men ingen har facit även om många tror att de vet bäst!


Själv mår jag inte så bra sista dagen på året! Igår kväll satte illamåendet in igen men jag lyckades inte kräkas! I stället en molande obehagskänsla och svårt att sova! Förkylningen har klingat av så det är ju bra!

Idag har jag kvar obehagskänslan så jag är glad att jag slipper för mycket matlagning och för många gäster!

Det är skönt att vi är så få ikväll och de är kapabla att fixa ihop måltiden som jag förberett!

Desserten är klar för ugnen med marinerade jordgubbar och riven vitchoklad! Glassmeten står på kylning och får snurra i glassmaskinen under måltiden!

Hummersoppan ska bara koka lite till och smördegspinnarna ska skäras upp, rullas i parmesan och gräddas! 

Dukningen skötte jag igår innan illamåendet satte in så nu kam jag ligga på soffan några timmar innan dottern och vännen kommer!

Jag får ta det försiktigt med skaldjuren! Inte för att de är varken feta eller hårdsmälta men jag är försiktig ändå! Det finns bra alkoholfria alternativ för mig! Det räcker med lite bubbel i glaset för att få feststämning.

Nu önskar jag förstås att nyåret inleds på ett bra sätt för alla! Men riktigt så är det ju inte! Nöden finns utanför vårt ombonade hem och många tillsammans med mig brottas med överlevnad! Men livet går vidare för de flesta! 

Så har det alltid varit även om kartan ritats om och mycket förändrats i vår gemensamma värld.

Alla kan inte göra allt men vi kan försöka! Ungefär så säger Kalifatides och det låter rimligt!

Låt oss FÖRSÖKA att tillsammans skapa en dräglig värld för alla!

Gott slut och Gott Nytt År!

Rose  Marie