Ny vecka och vardagen knallar på! Helgen har varit hyggligt lugn med dotter och en vän på besök.

I går hämtades systerdotter från sitt jobb för att bo hos oss veckan ut. Hon jobbar på Sjökrogen och hennes familj åker till Shetland på barndop som övriga familjen inte deltar i av olika anledningar. Det får bli en liten efterfest för alla som inte var med i höst!

Nu har barnbarnet och flickvän anlänt till oss! Barnbarnet har varit i Visby och festat med en massa andra i några dagar. Flickvännen kom i går morse så de är nog rejält trötta.

Nu får de vila ut några dagar hos farmor o farfar! Det ska bli väldigt trevligt med unga människor omkring oss i en vecka!

Det unga paret har ett eget litet hus där de kan ha egen tid och mysa för sig själva. De har fått låna fasters bil så de kan röra sig fritt på ön.

Nu hoppas vi på lite värme också så de kan bada och sola!

Vi tycker det är uppiggande med unga människor i huset och en annan typ av diskussioner förs. Det är så självklart att diskutera miljöfrågorna utan en massa gamla ryggsäckar. Allt är möjligt, det är bara fantasin som sätter gränserna!

Jag mår fortfarande riktigt bra och energin blir bättre för var dag. Men det gäller att inte ta i för mycket och hushålla med krafterna. Jag börjar bli bra på det och har inte så stora krav på mig själv längre.

Det uppskattar min omgivning för då sänks kraven på dom också.

Det största problemet nu är att variera och få inspiration med maten. Jag blir alltid trött efter långa perioder med gäster och tycker jag upprepar mig. Men för gästerna blir det nytt så det måste jag tänka på. Min käre man är tålmodig och tacksam och gillar allt jag gör så det är ju skönt. Men det är ju ett lyx problem som är lätt att bära!

Men den här veckan ska vi klämma in lite restaurangbesök om vädret tillåter, för här kan man inte ha hunden med inomhus.

Ja ni hör att nu är vi igång igen och det känns bra efter en tids återhämtning!

Dagens reflektion omkring miljöfrågan handlar om påvens engagemang! Man kan undra om det är lösningen att ta till religionens makt (en högre makt) då världens ledare inte förmår att agera! Det är väl bra för alla krafter behövs för att vi skall vakna upp.

Vi får se vad det utmynnar i framöver!

Nu får ni ha en fortsätt skön sommar!

Kram Rose Marie