Hej igen kära läsare! Nu har kusin Curt rest hem efter 10 dagar! Det är både skönt och sorgligt! Ambivalens är en normal känsla hos mig numera! Så även om det är skönt att vara färre personer här så saknar jag honom!

Barnbarnen däremot orkar jag med hur länge som helst! Men numera är det sällan långa perioder men då tar jag vara på varje minut!

Det är intressant med känslor och hur och varför jag reagerar på olika sätt. Tidigare var jag mer förutsägbar och numera vet jag knappt själv vad det är som triggar igång mig! Men jag vet att min sjukdomsbild och alla tankar jag brottas med är en orsak! Den frustration jag känner emellanåt hör ihop med den jäkla cancern som stör mitt liv. 

Jag har aldrig haft någon dragning åt avund tidigare! Snarare har jag varit glad för människors framsteg och framgång i livet! Idag kan jag avundas de som kan leva ett normalt liv utan döden flåsande i nacken. Men det innebär inte att jag vill att andra ska drabbas av denna eländessjukdom.

I morse var vi i Visby för bl a blodprover! De öppnar 8.00 och vi var där prick men ändå var det 23 före i kön! Pensionärer förstås och kanske var det måndagens varanprover! Nu vet jag det inför nästa gång och kan välja andra tider!

Jag får Flashback från 1991 när jag fick min bröstcancer! Då jobbade jag nästan hela tiden och inför behandlingen lämnades blodprov på morgonen för att hinna med planerade möten kl 09.00. Det var en lång kö av pensionärer och det irriterade mig. Då frågade jag personalen om de inte kunde styra om tiderna för pensionärer som har all tid i världen!

Sköterskan mottog inte det positivt och hävdade att det var åldersdiskriminering! Men när jag förklarade att det var samhällsekonomiskt  lönsamt att människor som kan jobba ska ges möjlighet till det! Det tjänar alla på och det går organisera vissa verksamheter med detta för ögonen!

Efter två gånger ändrade min vårdcentral rutinerna! Även röntgentider på kvällstid kom till under denna tid! Det var jag väldigt nöjd med!

Hädanefter ska jag inte komma så tidigt till provtagningen när jag påmint mig om hur jag tänkte för 25 år sedan!

Idag väntar jag på journalutdrag över min cancer som jag ska faxa över till en doktor i Holland! Jag ringde min sköterska i torsdags och hon lovade skicka en sammanfattning! Hela journalutdraget har jag ingen lust att ta del av nu! Mitt fokus är att på laglig väg komma åt cannabisolja och då behövs journal över min cancer!

Sen får vi se hur det går! Jag funderar på att testa CBD olja som finns att köpa på hälsokosten! Den lär vara stärkande för immunförsvaret och kostar omkring en tusenlapp! Jag minns inte hur länge den räcker men jag ska till Visby senare i veckan så då frågar jag!

Nu memorerar jag min hjärna att Faslodexen ska krympa tumörerna! Min kropp och även hjärnan har varit hyggligt snäll mot mig de senaste tre åren. Nu fortsätter vi med det tycker jag och kanske det är orsaken till att jag mår så bra just nu!

Nu är det slut med soffläget fram till kvällens fotbollsmatcher! Det måste förberedas lite mat som får ätas i någon paus!

Soliga och blåsiga sommarläsningen till er alla!

Kram Rose Marie