Hej alla därute i cyberrymnden!

Det var riktigt bra med lite lägre cortisondos även om jag inte kunde sova hela natten. Men 4 timmar är rätt ok om jag kan ta det lugnt dan efter.

Det gjorde jag förstås och ägnade dagen åt mycket vila och lite jobb.

Idag har jag haft mer energi och borde fått gjort mycket mer än det blev. Men det politiska läget med riksdagsdebatter och presskonferens av både KD och SD upptog mycket tid. Dessutom har jag haft ett par långa samtal med gamla vänner.

Nu har det blivit en otrolig röra i politiken men den röran var väntad. KD var först ut med sitt utspel. De krampar nog efter dåliga siffror som knappast klarar in dem i riksdagen. Då tar de till alla knep de tror ska bita på väljarna. Men väljarna är inte dumma utan genomskådar nog taktiken.

Men de som reflekterar undrar nog varför de inte drivit frågan tidigare. Efter 8 år i regeringen har de haft god tid att åstadkomma förändring. Nej då ägnade de sig åt att snabbt privatisera och sälja ut statliga företag. Marknadskrafterna ska ta över det mesta som är samhällsägt! Det är väl ok med marknadskrafter men då ska de bära sig av egen kraft, inte skattepengar tycker jag! Det är väl ingen konst att driva företag med statliga subventioner, men är det sund företagsamhet???

SD jublar och har vunnit ytterligare en seger i sin propaganda. Vad sägs om motpropagandan på FB idag? I Tyskland 1936 sa Hitler att Judar är inte tyskar. 2014 säger Björn Söder att judar är inte svenskar! Känner ni stöveltrampet???

Sen har frågan om förbifarten Stockholm avgjorts idag och nu kör de igång. Landstinget i Stockholms län håller på att köra ekonomin i botten  och vill inte förhandla om trängselskatten. De rödgröna ville att mer av de pengarna skulle gå till kollektivtrafiken. Så blir det inte nu och det blir nog svårt med nuvarande kollektivtrafik också. Sjukvården måste spara ordentligt inför kommande år och onkologen drabbas också hårt. Personalen minskar och går på knäna. Hur länge orkar de?

Så det är verkligen ett problemtasikt läge! Synd att det inte blir nyval för landstinget också. Jag hör av allt fler av mina Alliansvänner att de är trötta på det borgerliga styret som samverkar med SD. Några enstaka röster fattades. En förändring hade kunnat göra skillnad för framtiden.

Min mamma hade ett ordspråk som jag avskydde men som passar bra för landstingspolitiken idag. "Som man bäddar får man ligga". Men det är hårt för alla sjuka och det är hårt för alla som behöver transportera sig till jobbet och all annan service som medborgarna förväntar sig. En skattehöjning skulle vara på sin plats i detta läge!

Men det finns några glädjeämnen ändå. Det ena är att EU nu ansluter sig till Sveriges linje med att erkänna Palestina! Det andra är att Barack Obama nu öppnar upp för samarbete med Cuba och det tredje är att kulturutskottets ordf backat i frågan om att strypa anslaget till kulturtidskrifterna.  Så mitt i det dystra finns ändå en del ljusglimtar.

Det blev mycket politisk retorik eller propaganda om ni så vill idag! Men det är svårt att låta bli. Den dagen jag slutar engagera mig i min omvärld då skall ni vara oroliga för mig. Detta riktar sig främst till mina närstående.

Ha det så gott och fortsättning följer!

Rose Marie