Ja så var det min tur att plågas av förkylning tillsammans med många andra!

Min dotter har haft en ordentlig pers med halsont, feber och förkylning. Likaså min syster och den lille mannen Otis som var snuvig på Juldagen.

Jag tar det väldigt lugnt och försöker kurera mig med alvedon, hett ingefärsthe med honung och vila! Det kanske vänder om jag är rädd om mig!

Nu blir det att improvisera inför nyåret! Kollade igår på alla krogar och det finns mycket att ta hem till överkomliga priser!

Det blir nog skaldjursplatå som beställs hem! Hummersoppa som förrätt med parmesanchips! Gino på marinerade jordgubbar och glass är en lättlagad dessert som dottern svänger ihop! Till tolvslaget blir det bog vitlöksstekta pilgrimsmusslor. Som dryck väljer vi nog Prosecco som är god och prisvärd!

Nu gör jag inköpslista till gubben så vi är ute i god tid!

Middagen för våra flyktingvänner skjuter vi fram något så jag är i bättre form! De vet att jag är sjuk och förstår säkert!

Nu ska jag prioritera mig själv lite bättre och är påhejad av min familj. Även roliga möten och upplevelser tar på krafterna!

Funderar på varför så många nyser rakt ut i luften! Tyvärr luftar jag mina fördomar och menar att det ofta är medelålders eller äldre män som gör så! Jag gillar män men inte de ofräscha som beter sig så snuskigt och slarvar med att tvätta händerna efter toabesök! Vad tänker de med???

När jag är på gnällhumör kan jag klaga lite på regeringen och deras medlöpare som inför ID-kontroller snart! Tåg ställs in och resurser saknas att klara uppgiften! De som drabbas värst är pendlarna åt båda hållen! Hur ska det sluta tro???

Sen är jag småförbannad på de som vänder kappan efter vinden! Den äldre mannen som ondgjort sig med oanständiga uttalanden om flyktingarna har nu gjort avbön! Han fick lämna sina politiska uppdrag för C accepterar inga rasister. Denne man engagerar sig nu med flyktingarna i språkstudier!!!!

Jag undrar hur det går ihop???? En person som inte gillar muslimer ska hjälpa dem med språket??  Riktigt ruggigt tycker jag! Jag har lätt att förlåta men om man de senaste åren ägnat sig åt rasistiska utfall helt plötsligt vänder blad?? Jag känner mig inte bekväm med att delta i sammanhang där vi möts! Jag är alldeles för rak för att jamsa med en sån person! 

Lite mer karenstid än någon vecka behövs nog för att bottna i helt nya värderingar. Jag är nog inte ensam om att känna detta obehag. Men jag vill inte förlora min heder genom att normalisera ett sånt beteende som han visat. 

Lite mer tid behövs för att jag skall återfå tilliten. 

Ja kära följare nu ska jag tänka positiva tankar och kurera mig! 

Fortsättning följer och vinterkramar till er!

Rose Marie