Måndag, ny vecka och jag mår riktigt bra! Så här är det, upp och ner så det blir nog lite tradigt att läsa mina inlägg. Men så här är det och för mig är det skönt att avlasta lite tankar om livet här och nu.

Dagen har varit rätt lugn med lite tvätt, plock inför morgondagen hundtur och tittat till syrrans hus och så lite proviantering till min man. Jag vill underlätta för maken med matvalen så han inte behöver tänka föööör mycket. Sen finns det givetvis massor av utrymme för hans egna val som blir sånt han aldrig får numera. Det är t ex pölsa, huamej och makaroner med falukorv t ex.

Jag har skrivit en lista för uppdrag som ska utföras så jag känner mig rätt nöjd. När jag kommer tillbaka så kan jag ägna mig åt finliret och matlagning.

Nu ska vi snart iväg på ett möte i Slite som handlar om Gotlands framtid. Det är Swemin, intresseförening för gruvnäringen som bjuder in och temat handlar om vad som händer om inte de 100 kalkjobben finns i framtiden. De fem fullmäktigepartierna ska berätta om sin vision och sina planer för framtiden.

Det skall bli väldigt intressant att höra vilka partier som vill backa eller styra in i framtiden. Fantasin är begränsad om jag ska döma av debatten hittills.

Jag lovar att hålla mig på mattan ikväll och bara lyssna även om adrenalinet kan vara på topp. Jag vet åtminstone vad en person ska säga om kalkjobben contra fast mark och rent vatten! Då pratar vi inte om mångfald utan enfald enligt min åsikt.

Jag återkommer med en sammanfattning efter mötet!

Fortsättning följer!

Rose Marie