Oj, oj vilken julgala det var i går! Det var verkligen stjärnspäckat och fullpackat! Artisten på bilden är Ebbot som är en trevlig ny bekantskap. Men Bo Kasper, Magnus Uggla, Lena Ph, Lasse Berghagen, Ace Wilder, Petra Marklund och min favorit Timbakto mfl höll igång i ca 2 timmar med en kort paus.

Årets programledare David Hellenius och Peter Settman var strålande. De minglade bland publiken och det blev en del dråpliga inslag. Supertrevligt!

Julbordet var bra även i år. Numera är jag veteran vid julbord så det blir inga kolhydrater som bukfylla utan bara det godaste jag vi ha. En del godis blev det också så nu är jag nöjd fram till jul.

Efter showen blev det en ny show med en rockgrupp som höll på i en och halvtimme. På tok för länge tycker jag. Arrangörerna gjorde samma misstag förra året men då var det riktig hårdrock.

Men vi väntade tålmodigt på att sonen skulle få igång dansandet och så blev det efter 1,5 timmar.

Vid halvtvå tiden gav vi upp. Jag var inte trött men sällskapet som hållit igång sen tidig morgon med flyttning var trötta. Min äldsta guddotter är också höggravid så hon behövde vila. Men hon hade inte haft så roligt på länge.

Jag förstår henne! När det är trevligt så orkar man mer än man tror. Mitt motto är att leva tills jag dör. Det gör väl alla säger vän av ordningen. Javisst, men jag menar att lägga liv till mina år i stället för att lägga år till livet. Fast i mitt fall blickar jag inga år framåt utan räknar snarare livet i kvartal och då blir det nog livet intensivare. Åtminstone för mig!

Min son höll koll på mig och var framme när Uggla fått igång oss och jag stod upp och dansade. Då sa han att du kan sitta också, mamma! Jag gjorde det en stund för att lugna honom.

Äldsta barnbarnet kom också till showen och kom och kramade om mig. Vilken lycka! Sen hade han spelat med sin pappa senare men då hade vi gett upp. Synd, men förhoppningsvis blir det fler tillfällen att se och lyssna på honom.

Idag är jag väldigt trött men också väldigt nöjd. Det är skönt att kunna varva livet med både allvar och glädje! Musik är ju så glädjespridande om än lite flärdfull emellanåt. Vi har ju en så fantastisk bredd på artister och musikstilar i vårt land. Det är unikt och det som är glädjande är att det är en sån etnisk mångfald!

Ja det här var ett litet smakprov på gårdagens festande!

Idag blir det lugna gatan för den här damen. Jag måste ju inse mina gränser även om det är svårt!

Glad 3:e advent på er och må så gott!

Rose Marie