Nu har ett dygn passerat sen behandlingen och jag mådde förvånansvärt bra när jag kom hem.

Men jag var väldigt speedad av cortisonet så det blev väldigt lite nattsömn. Den reaktionen kände jag igen för två år sedan och det pågick i flera dagar eftersom jag fyllde på med tabletter två dagar efter behandlingen.

Nu har jag inget cortison att fylla på med så det blir nog bättre framöver.

På förmiddagen fick jag en hettande känsla i kroppen och blev röd i ansiktet och på bröstet. Blodtrycket var relativt lågt men pulsen mycket hög. Huvudvärk plågade mig men avhjälptes med Alvedon. Slemhinnorna i kroppen är också påverkade men jag har ju lite vana att hantera det.

Nu pågår striden i min kropp och det är klart det blir reaktioner. Det är starka doningar som ska bekämpa de elaka cellerna.

Men jag är inte illamående och det tackar jag särskilt för. I stället har jag varit vrålhungrig och stoppat i mig det mesta som jag normalt inte får i mig.

Under dagen har det blivit lite bättre med hungerkänslorna men jag småäter och får i mig yougert, bär, hårt bröd med riktigt smör och lite nyttiga saker som frukt i alla dess former som mellanmål.

Jag har haft koll på blodtrycket och pulsen och för statistik. Tyvärr går inte pulsen ner men kroppen jobbar väl på högtryck så det är nog naturligt. Så länge jag inte har tryck över bröstet så hanterar jag problemet själv. Men min omgivning är mer bekymrad.

Sent på eftermiddagen ringer min sköterska för att höra hur jag mår. Jag berättar och hon bekräftar att det är helt normala reaktioner. Hon var snarare lite förvånad över att jag trots allt klarade av biverkningarna så bra.

Jag frågade om det blir värre reaktioner de kommande dagarna men det trodde hon inte. Så skönt om hon har rätt så jag kan få lite återhämtning mellan behandlingarna.

Jag var väldigt tacksam för att hon hörde av sig och tog sig tid sen fredagseftermiddag att ringa. Men hon sa att det var deras rutiner att följa upp behandlingen på detta sätt. Hon säger också att det är bara att ringa om jag behöver råd och stöd.

Det känns tryggt att veta men jag hoppas jag slipper det och att den värsta plågan är över nu.

Nu ska jag försöka få lite nattsömn för jag tror kroppen behöver det nu. Även om jag vilat mycket så har jag inte sovit och vilat hjärnan.

Ja så har jag fått erfara att de olika behandlingarna fungerar olika i min kropp. Jag är en erfarenhet rikare men faktiskt något som jag kunde vara utan.

Men nu är det så här eländigt och det gäller bara att ta sig igenom det på bästa sätt.

Gonatt till er alla och hoppas ni får en bra helg!   

Rose Marie