Så är snart julafton till ända! Vi har haft en underbar dag, lugn och harmonisk!

För första gången under alla jular har jag kunnat se hela Kalle Ankas jul. Inte för att det var så särskilt kul utan snarare igenkänning.  Men eftersom vi var en liten skara så fanns tid över för att umgås.

Sen kom mitt favoritprogram med Karl Bertil Jonssons jul! Den har så många bottnar och är väldigt aktuell även idag! Det roligaste är när pappan säger att han närt en kommunist vid sin barm. Speakern, Tage Danielsson, förklarar att alla som ger av fri vilja är kommunister! Tänkvärt även det!

I morgon blir också en lugn och harmonisk dag då vi ska ta en skön skogspromenad. Vi tar fram lutfisken då eftersom vi inte orkade med den idag.

Sen kommer dagen D då son och barnbarn kommer. Då blir det julafton igen och då blir det kalkon! Barnbarnen vill inte ha skinka eller julbord så det blir på deras villkor. Men lite förrätt av julbordsrester blir det allt för sonen.

Idag lämnar jag alla reflektioner men sänder ändå en tanke till världens barn. Jag känner mig åtminstone lite nöjd med de julklappar vi delat till alla små barn till Unicef. Många bäckar små kan bli till en stor å! Dessa små barn har massor av leksaker och en bråkdel av julklapparna lämnar bestående minnen!

Snart är det dags att avrunda kvällen med en skinkmacka på hårt bröd!

Nu hoppas jag ni haft en skön och avstressande jul och får några dagars skön vila!

God Jul kramar till er alla!

Rose Marie