Måndag, första arbetsdagen denna vecka kl 11.30 får jag ett samtal från en onkologsköterska i Visby.

Efter en inledning om att de fått och läst in remissen från Sös så säger hon att du är välkommen för behandling hos oss. Åh så underbart glad jag blir.

Jag får instruktioner om hur det går till med första behandlingen som föreslås på torsdag denna vecka. Nya blodprover behöver nog inte tas eftersom jag är ordentligt genomgången i Stockholm.

Jag har ett bra ingångsvärde med vita blodkroppar och blodplättar. Så skönt, det innebär att jag inte är nedgången innan behandlingen påbörjas, utan snarare i god form.

Vi hann inte prata så mycket om biverkningar utan mer om jag behöver pick-line eller en port som opereras in. Helst vill jag undvika båda dessa men får väl stå ut om det är ett måste. För två år sedan var det nödvändigt  eftersom gifterna var så starka att de kunde skada blodkärlen om det blev läckage.

Den här gången sker behandlingen varje vecka och jag inbillar mig att gifterna inte är fullt så starka. Det lär jag väl få svar på så småningom.

Hoppas också att jag slipper tappa mer vätska i lungsäcken nu när behandlingen kommer igång så snart. Tanken är att cellgifterna ska torka ut vätskan och strypa de elaka cellerna som retar lungbladen.

Jag är inte fullt så andfådd ännu även om min lungkapacitet fortfarande är rätt svag. Min Pef mätare visar ett utandningsvärde på 250 och bör vara på 350 för min ålder. Men det fixar sig säkert så småningom.

Jag behöver ju inte springa eller gå för fort i uppförsbackar. Jag behöver inte heller bära omkring tunga saker eftersom jag har en stark man vid min sida.

Nu får denne fantastiske man vara mina ben och armar framöver. Något han har god träning i sedan förra gången. Men det blir lite trög start eftersom rollerna ombyttes när jag upplevde mig som frisk.  

I första hand får jag nu fyra behandlingar och därefter ska jag träffas min doktor för kontroll. Sen blir det ytterligare 8 behandlingar innan ny datortomografi ska göras.

Det känns så skönt att komma igång och det känns väldigt bra att de har kapacitet att ta emot mig på ön. Jag vet att det är ett antal andra kvinnor från fastlandet som får behandling nu så jag var lite orolig att de inte hade plats för mig.

Nu har vi ombokat ett planerat besök hos oss på torsdag. Gamla ungdomsvänner från vår skidklubb är på ön och vill besöka oss. Nu kommer de i morgon i stället och det ska bli jättetrevligt.

Det verkar som vinden mojnar nu så då återvänder jag till min sköna hammock. Maken är och handlar entrecote på Gothemsgården till morgondagens middag och så lite eko-vin. Om jag ska dricka vin så ska det vara så lite gifter som möjligt.

Visste ni att just druvor besprutas med ohyggligt starka gifter? Så är det och de gifterna lagras i våra kroppar, låter lite läskigt va!!! Så om vi blir många som efterfrågar eko-vin så kommer det att finnas ett större utbud. Då förstår producenterna att det kan bli lönsamt och då blir det kanske billigare också.

Ha det bra därute i sommarvärmen! Jag fortsätter min mentala förberedelse inför de närmaste månaderna.

Sommarsoliga kramar från

Rose Marie