Ja, nu är jag tillbaka i Stockholm och har ägnat större delen av dagen på Sös röntgenavdelning.

Först får jag en spruta i ett blodkärl med radioaktivt ämne som ska sprida sig i skelettet. Hur låter det? Ruggigt tycker jag. Undrade om jag blir självlysande? Nej riktigt så illa är det inte men jag ska dricka mycket efter undersökningen så att det snabbt går ur kroppen. Läste på internet att man ska undvika att hålla i bebisar det första dygnet men det avfärdade sköterskan som en skröna.

Jag fick vänta i drygt 3 timmar innan medlet fått effekt och isotopröntgen startade.

Däremellan skulle jag röntga ländrygg och bäckenet.

Jag hade tänkt gå på stan men valde att sätta mig i cafeterian och läsa lite och titta på den stida strömmen av människor som passerade ut och in. Funderade på vilka känslor de bar med sig. Unga och gamla om varandra. De flesta var sammanbitna men det var även de flesta på T-banan och bussen också Tänkte att vi är nog ett tungsint folk som har svårt att le mot varandra. Fast det måste nog bero på det trista vädret idag.

Röntgen av rygg och bäcken skedde i liggande ställning. 12 bilder i lite olika ställningar, varav två i nån form av bälte som drogs åt omkring magen. Det kändes nog som att bära korsett på den tiden det begav sig.

Isotopröntgen hade jag lite pirr omkring. Minns för 20 år sedan att jag låg i ett rör. Det visade sig att det kallas magnetröntgen. Isotop går till så att man får ligga på en brits och kameran rör sig i små rörelser från huvud till fötter. Man är inte helt instängd och det är ju behagligare.

Det tog 20 minuter och jag måste ligga alldeles stilla. Jag försatte mig i ett yoga-liknande tillstånd av meditation. Lugn, latinamerikansk musik strömmade ut och jag befann mig i Chile och på båtfärd genom Anderna till Argentina. Ibland var jag också på Gotland vid havet. Det blev en riktigt skön upplevelse. 

Nu återstår väntan på besked. Den 26 okt har jag en telefontid med Gerhard Winblad. Min doktor är ledig för forskningsuppdrag. Det ska bli jättetrevligt att prata med GW. Han var min läkare för 20 år sedan. Jag minns honom så väl och har bara positiva minnen av honom. Han kan näppeligen minnas mig bland alla tusentals patienter han haft under alla dessa år.

I morgon eller övermorgon ska jag leverera blod för ett antal prover som ska undersöka ett antal olika organ och värden. Jag ska vara fastande från 20.00 så dagsformen får avgöra vilken dag det blir. Just nu lutar det åt i morgon så jag kan använda onsdagen för trevligheter.

Ikväll ska jag på möte ang ombildning till bostadsrätter i området. Jag måste ju lyssna av hur stämningarna är. Personligen är jag emot alla kommunala ombildningar som sker till underpris. Jag tycker det är osunt och kortsiktigt att sälja ut allmännyttan. Undrar hur stort intresset för ombildning skulle vara om man tillämpade marknadspriser?

Å andra sidan vill vi inte vara hyresgäster i en förening med mer eller mindre inkompetenta ägare. Det har jag många exempel på i min bekantskapskrets. Så det är pest eller kolera som gäller.

Fortsättning följer!

Ha det bra och varma kramar!

Rose Marie