Det finns inget slut på terrorn i vårt land! I natt brändes ytterligare en flyktingförläggning ner i Eskilstunatrakten! Vanmakt är nog rätt ord för vad många av oss känner idag.

Det sveper mörka krafter över vårt land och rädslor och hopplöshet sprider sig i de flesta hem. Ingen sund människa går fri från dessa tankar tror jag och även om vi försöker hålla oss uppe med goda tankar och föresatser så är det svårt.

Våra politiker försöker ingjuta hopp genom att samlas omkring gemensamma mål som går ut på restriktivare hållning i mottagandet av flyktingar.

Men långt innan den akuta krisen som drabbat Syrien med dess massflykt till Europa så var främlingshatet utbrett i vårt land.

Trots den mångfald som vi levt i under decennier och vårt behov av flyktingar och arbetskraftsinvandring så finns ett massivt motstånd hos vissa grupper. SD och andra likartade extrema grupper har triggat detta motstånd. Grupper ställs mot varandra utan att reflektera över hur t ex åldringarna skulle få det ännu värre utan invandringen.

Enligt den senaste statistiken så drivs vår sjukvård av 25 procent med läkare från Iran. Irak, Syrien m fl länder. Vi möter säkert alla någon med utländskt ursprung inom vården.

Jag kan räkna upp otaliga yrken och verksamheter som skulle kollapsa utan dessa människor.

Hur är fattningsförmågan när man bortser ifrån att vårt land numera är mångkulturellt och kommer så förbli. Vi är numera alla världsmedborgare och de allra flesta av oss lever så och trivs med det!

Min dotter gjorde en statusuppdatering på FB som var riktigt skarp och fördömande i morse. Jag är stolt över att hon reagerar öppet för det är alldeles för få som vågar visa färg. Vi kan dela goda inlägg på FB som sprids som motvikt till rasistiska inlägg. Alla vågar inte, men våga prova så ska du se att du växer inför dig själv och andra. Vi kan säga emot de som använder enfaldiga argument med att "nu räcker det, nu har vi inte råd längre, vi skall tänka på våra egna etc."  "Nu ställs ett krav på varenda droppe att hjälpa till att hålla varandra oppe".

Alla vi som är till åren komna kan förnimma den obehagliga, fruktansvärda känsla som judarna upplevde under kristallnatten på Nazi-tiden. Låt oss slippa en fortsättning på det dårskap som nu pågår i vårt fina land.

Vad som skrämmer mig är att våld föder våld och den ilska som alla anständiga människor känner kan gå över styr när rättssamhället inte räcker till. Det jag kan tänka mig som är konstruktivt är att vi alla borde bidra med  att bevaka alla asyl- och  flyktingförläggningar. Verkligen INTE något medborgargarde utan mer som de stadsvandringar som många tonårsföräldrar bidragit med.

På Gotland finns också risker med de kommande förläggningarna. SD och extrema åsikter har vuxit även på den idylliska ön! Här kan vår familj bidra i en vaktkedja framöver.

Politiker kan göra mycket men vi människor kan göra mer genom att öppet visa vårt förakt för alla fasansfulla handlingar, inlägg i media osv.

Vi är på god väg att förlora vårt goda rykte i världen med alla terroristiska handlingar som pågår och tyvärr ingen kan se något slut på.

Idag känns det futtigt att tala om mig själv men trots alla dystra känslor och tankar så känns min kropp lite pigg!

Solen skiner och nu är det snart dags att ge  sig ut en stund och skingra tankarna och få ny energi.

Ha det så gott ni kan kära följare och fundera gärna på vad just jag kan bidra med i samtalen i min omvärld och närhet. För samtalet är det som kan förändra världen, inte hat, våld, bomber eller gevär! 

Lördagskramar

Rose Marie