Efter en seg förmiddag drog jag motvilligt in till Visby för provtagning. Det gick fort utan väntetid med bara en person före mig.

Sen åkte vi för att lämna lite grejer till vår dotter och där kunde jag vila en stund.

Då ringer min fina doktor Anna från Sös och vill ge svar på skelettröntgen och höra hur behandlingen går. Jag har inga metastaser i skelettet!!! Skönt, för det räcker med lungsäcken och de små mikroskopiska elaka cellerna i levern.

Jag berättar om alla mina biverkningar och min besvikelse över hur tufft det är. Så ska det inte vara menar Anna utan hon vill att vi går vidare med om jag har en infektion som spökar. Jag har inte nämnt min ömma tand för det blir lite väl tjatigt att berätta alla detaljer.

Men eftersom jag vet att tänderna och slemhinnorna tar stryk av cellgifterna så sköter jag min munhygien extra bra. Jag använder små borstar för att komma emellan. Troligtvis har jag nog stuckit ett litet hål i det sköra tandköttet som har blivit infekterat. Dessutom går inte pulsen ner i normalläge vid vila och det är inte bra. Båda dessa  faktorer behöver utredas.

Jag får uppdraget av Anna att ringa min sköterska och se till att en tandläkare blir inkopplad och att en läkare kollar mitt hjärta.

Anna ringer mig i morgon för att få veta hur det gått.

Jag lyckas få tag på min sköterska på onkologen och berättar för henne om mina problem. Hon har precis fått svaret på blodproverna och mina vita och röda blodkroppar är helt normala. Skumt tycker jag som trodde att de var i bottenläge.

Men hon föreslår att jag försöker få en tandläkarbedömning snarast. Dessutom ska jag gå och ta ett Ekg som jag tar med till behandlingen. Får jag besvär av hjärtat skall jag givetvis åka in akut.

Då sätter jag igång med att försöka hitta en akuttandläkare vilket visar sig inte vara alltför lätt. Jag kom visserligen fram på ett nummer där jag kunde boka tid och de bekräftar så småningom. Jag förstod nog inte systemet riktigt och dessutom blev jag upptagen av annat samtal.

När vi kommer hem ringer jag sjukvårdsupplysningen och får veta att folktandvården öppnar i morgon 07.30 för telefonbokning.

Samtidigt fick jag ett nummer till den enda privatkliniken som tar emot akut. Jag ringer det numret och får kontakt med en sköterska kl 19.30. De ger mig en tid i morgon för röntgen och undersökning och jag förvissar mig om att de kan skriva ut antibiotika om det är en inflammation. De upplyser mig om att de har samma taxa som folktandvården.

Visserligen får jag resa några mil extra men det är det värt att jag redan nu vet att allt ordnar sig.

Visar det sig att jag behöver antibiotika så skjuts behandlingen upp. Nåt galet är det och det vore skönt att få svar på vad.

Det känns faktiskt lite bättre nu när både min läkare och sköterska inte förväntade sig så starka biverkningar. Trots allt kanske denna veckobehandling blir uthärdlig och att de besvär jag nu haft beror på andra orsaker.

Allvarligt talat har jag ingenting emot att få en liten paus inför nästa behandling.

Morgondagen blir spännande både för mig och våra hundar. De gillar utflykter och att bli rastade på mer bebodda områden. Det finns så mycket smaskigt att sniffa på. Hos oss är de tämligen ensamma med sina dofter.

Ha en trevlig kväll och må så gott!

Kram

Rose Marie