Nu  är jag tillbaka på Gotland efter en veckas vistelse i storstaden.

Jag har träffat min hudläkare och visat upp mina behandlade solskador. Läkningen har gått väldigt bra men allt är inte klart eftersom jag avbröt behandlingen i förtid. Nu ska jag fortsätta under hösten i en  långsammare behandlingstakt. Två dagar i veckan i stället för varje dag.

Den diagnos jag själv ställde om biverkningar bekräftades av läkaren.

Därefter träffade jag min husläkare för en genomgång. Jag har ju förutom biverkningarna av cellgifterna väldigt svårt med min andning. Trots en kortisonkur så har jag inte förbättrats utan blir väldigt andfådd vid minsta ansträngning.

Ruggigt när inte lungorna hänger med och jag känner mig riktigt sjuk så snart jag anstränger mig.

Besöket föranledde en massa blodprover samt EKG och lungröntgen.

Allt detta får jag svar på om någon vecka. Tills dess hoppas jag att det sker en förbättring.

Jag är så oerhört trött på att vara trött och energilös. Lite pirrigt kan jag medge att det är.   

När jag opererades för två år sedan så kunde inte alla spröt avlägsnas eftersom de låg så nära lungan. Därav skälet till att jag cellgiftsbehandlades så kraftigt.   

Det är klart att mina funderingar rör sig omkring detta och om det finns ett samband med att jag har så svårt med andningen.

Normalt brukar astman stabiliseras med förstärkta mediciner och kortisonbehandling.

Men jag försöker att fokusera på annat och leva här och nu.

Snart är det midsommar och jag ser fram emot att barn och barnbarnen kommer och vårt traditionsenliga firande med syster med familj och vår granne. Vi blir en reducerad skara i år och det känns rätt lagom med ett tiotal personer i stället för det dubbla.

Jag kommer att fixa det med god hjälp av make och alla tonårsbarn.   

Men innan dess lär vi få ett efterlängtat besked från HD om Ojnareskogen. Kommer skogen att bevaras eller får Nordkalk  bryttillstånd?  Måtte samtliga domare ha läst på ordentligt och känner ett personligt ansvar för det beslut de fattar. Oavsett vad beslutet blir så kommer det att gå till historien eftersom det handlar om ett av vårt lands största miljömål.

Detta om något är en gastkramande väntan som är helt avgörande för Gotlands framtid. På tisdag kl 8.45 kommer beskedet!

Så ni förstår nu att jag har mycket att tänka på både i det lilla och det stora livsperspektivet.

Nu sänder jag en varm hälsning till er alla och hoppas ni får en supermysig sommar!

Kramar från

Rose Marie