Nu har jag fått kallelser till olika undersökningar inom den närmaste tiden. Så skönt det känns att ha en struktur i tillvaron. Det svåra är ju väntan på tider och på besked på hur min kropp har klarat behandlingen. När jag vet så kan jag mobilisera krafter och fokusera. Tills dess är det mest oro och svårigheter att planera tillvaron.

Den där resan som jag sett framför mig i återhämtningen får avvakta tills jag vet mer, etc.  Men pendlingen mellan Gotland - Stockholm är ju också resor. Varje gång känns det spännande att byta miljö.

Förra lördagen gick folk omkring i sommarkläder och det var sensommar i början av okt. Nu har hösten kommit även till ön. Riktigt ruggigt har vi haft det några dar. Men till helgen ser det bra ut.

Då kommer syrran o svågern ner till sitt hus och vi får tillfälle att ses på lördag. Kanske det blir en svamptur tillsammans också.

Annars har den här veckan varit riktigt lugn o trivsam med båda barnen här några dar. Visserligen blir det mycket tid i köksregionen, men det är ett kärt nöje. Den ena är halv-vegetarian och den andra ska ha minimalt med kolhydrater.Maken vill ha energirik mat. Det är inte så lätt att kombinera så det blir ofta flera rätter.

Sen har ju veckan varit fylld av nyhetsrapportering omkring Håkan Juholt. Jag tycker att han haft ett omdömeslöst agerande även om det inte är juridiskt fel. Han borde ta konsekvensen av sitt handlande och lämna. Hårt kanske men politikerföraktet förstärks om han sitter kvar. Det finns en mängd olika omdömeslösa handlingar bland politiker oavsett färg, men kraven är betydligt högre inom Socialdemokratin. Så ska det också vara med ett parti som står för rättvisa och solidaritet. Jag försvarar verkligen inte hans agerande och är tydlig med det.

Däremot är jag oerhört orolig för detta enorma journalistdrev som förstärker "sossehatet". Alla nidbilder och häcklerier om Juholt på Facebook tycker jag också är ovärdigt ett civiliserat samhälle. Skärpning! Vi var ju överens om att bli lite mer sansade och lågmälda efter den 22 juli i Norge. I den utvecklingen tycker jag att alla har ett ansvar. Men jag konstaterar bara att minnet är alltför kort trots det ohyggliga som då hände.

Nu får vi se hur den här dagen utvecklar sig, men jag drar iväg och helghandlar och planerar menyerna inför helgen.

Ha det så gott och trevlig helg!

Rose Marie