Underbara, härliga, fantastiska onsdag den 26 oktober då jag nyss pratat med dr Gerard Winblad.

Han börjar samtalet med att han bara har positiva besked att ge om min cancer. Ingenting talar för en spridning i skelettet och leverproverna var superbra. En del smärre åldersförändringar fanns dock i ryggkotorna men det delar jag med de flesta i min ålder. Något låga kalkvärden som kan tyda på begynnande benskörhet fanns. Det kommer jag få mer svar på efter i november.  Den undersökningen bokade jag om men det är inte hela världen.

För övrigt så går det också att medicinera. Benskörhet är en vanlig biverkan på den efterbehandling jag får med Femar. Därför görs en undersökning nu i början av behandlingen och sen blir det kontinuerliga uppföljningar.

Nu gäller det att inte utsätta sig för risker som innebär benbrott. Därför väntar jag med att ta upp ridningen igen tills jag fått mera besked.

Men jag ska berätta för er att det är oerhört lätt att skada sig om man inte ger akt på farorna. Igår när vi handlade i matbutiken så skulle jag fånga upp ett paket djupfrysta bär. De jag skulle ha låg naturligtvis längst in. Jag är ju rätt kort i rocken så jag hoppar upp och lägger mig över kanten för att nå. Då smärtar det till i revbenet något förfärligt så jag skriker till. Min man kommer ångande och blir jättesur på mig för att jag inte kan vänta in hjälp.

Det är jag i ett nötskal. Min första tanke var att revbenet fått en knäck. Den känslan har jag idag också. Har svårt att hosta och ligga på höger sida. Så kändes det för några år sedan när jag blev avkastad av  grannens häst. Då tog det flera veckor innan det läkte och jag blev bra.

Hursomhelst så går det väl över nu också. I fortsättningen ska jag uppföra mig som en vuxen dam och inte bete mig så klumpigt som igår. Dessutom ska jag be föreståndaren i butiken att ställa ut lite pallar för oss kortväxta så vi själva kan nå varorna.

Jag kanske också ska köpa ett par klacklösa stövlar nu när vintern nalkas. Jag har ju en liten klack på gummistövlarna så jag kan nog hitta några bra skinnstövlar  med en liten klack. Men det tar emot ska jag säga. Jag älskar högklackat både ute och inne.

Snart ska jag ut i köket och förbereda kvällens middag. Min man har plockat fram en Ripasso till maten för nu ska vi fira det glada beskedet.

Ikväll är det också Grand finale på Rosa bandetgalan. Jag tror att min favorit Svetlana är med. Cancerläkaren som fick cancer och behandlats av sina kollegor på sin klinik. En fantastisk 45-årig ensamstående 4-barnsmamma som kämpar på i sitt liv. Läs om henne på Svetlanas blogg!

Så hoppas jag att ni mår bra också denna soliga dag!

Kramar  Rose Marie