Nu drar det ihop sig inför min resa till Stockholm.

Jag jobbar som en galning med att komma till botten med allt som är eftersatt. Nu har trädgårdsjobbet fått vänta för det är viktigare att fixa inomhus just nu.

Det är otroligt vad lat jag varit det senaste året eller snarare, jag har inte haft ork.

Min tvättstuga har sett ut som ett bombnedslag. Nu är den fin igen och så ska den förbli.

Skafferiet har rensats och grundligt städats. Det var mycket mjöl, bulgur, ris, pasta och massor av  gamla burkar som har samlats under lång tid.

Nu är allt fräscht och ordning och reda och nu hoppas jag att alla kan hjälpa mig hålla ordning. Vi är ju ofta många personer här och efter ett tag är allt huller om buller. Får se hur länge den här ordningen kan hållas.

Ju mer jag gör, ju mer upptäcker jag behöver göras. Det är som med kunskap, ju mer man lär sig ju mer upptäcker man hur lite man vet.

I morgon ska jag mangla det sista, städa toaletter och fortsätta i köket. Sen ska jag bädda till grabbarna och min kusin så det är fint när de kommer.

Till kvällen kommer dottern över på middag och övernattning. Då ska jag bjuda på varmrökt lax, sauce verde och nypotatis. En dessert på rabarber och gotländska eko-jordgubbar. Jordgubbarna är dyra som fasiken men så är de inte besprutade. Men det är värt sitt pris att slippa massa miljögifter. Vet ni att det handlar om 8 olika gifter som sprutas in för att gubbarna ska vara rosenröda och fria från angrepp.

Gubbarna inhandlades i vår Eko-buss. Dessutom köpte jag en dryck som heter kombucha. Den är i princip framställd som syrade grönsaker, fast på en grund av en svamp. Jäsningsprocessen tar ett tag men den var himmelskt god. En riktig vitamin och antioxidantbomb. Nästa vecka ska jag köpa flera flaskor och boosta mina killar också. Ett bra alternativ till läsk eftersom den är lätt kolsyrad.

På lördag hoppas jag vara i stort klar med mina sysslor. Sen har jag en lång lista för min man att ta tag i när jag är borta. Så det blir ingen rast, ingen ro, men han har ju nästan haft semester när jag haft mycket energi.

Planet går vid fyratiden så jag är hemma i stan vid sex-tiden. Då ska jag ha handlat lite god mysmat och ta det lugnt by my self.

Söndag är än så länge oplanerad men jag kanske ska nappa på min sons inbjudan till Strandvägen. En restaurang där han är dj nån timme och därefter är det bluesmusik. Det blir kanske söndagsmiddag där med någon vän. 

På måndag skall det lämnas blodprov på Sös för att därefter få min första behandling. Jag bävar faktiskt lite för det. Nu har jag fått känna av hur det är att må riktigt bra så det är väl bara att minnas den här sista veckan utan gifter.


Idag är det på dagen ett år sedan jag lungröntgades. På kvällen var jag på stundentmiddag för mitt yngsta gudbarn.  Jag kunde inte hålla hela mitt tal eftersom jag var så andfådd.

Då var jag lyckligt ovetande om att min ena lunga var metastaserad. Fast ska jag vara ärlig förstod jag att något var riktigt galet.

Men jag har fått ett år till och det är jag tacksam för! Vi människor klarar mer än vi tror när det är skarpt läge. Nu hoppas jag på ytterligare ett år och om det bara hänger på min vilja så är det inga problem. Men så enkelt är det inte, cancer är en djävulsk sjukdom som tar sina egna vägar.


På  måndag eftermiddag åker jag tillbaka med Gotlandsbåten tillsammans med mina grabbar och firar midsommar med nära och kära.

Nu är det fotboll på gång, försnacket har börjat och det är väldigt mycket spekulerande. Jag ser nog en stund för jag är lite nyfiken på Kroatien. Sen blir det nog en tidig kväll för mig så jag orkar med morgondagens beting.

Ha det så mysigt alla följare!

Varma kramar

Rose Marie