Ja, nu är jag i Stockholm igen och har fullt program. Min dotter följde med några dar för att delta i kusinens födelsedagsparty. Maken fick stanna på ön och vara hundvakt. Våra hundar är inte storstadsvana så det är bäst för både dom och oss att vara kvar på landet.

Födelsedagsfesten var kombinerad med en "avskedsfest" för E som sagt upp sitt jobb som socialassistent för att provbo på Shetlandsöarna. Visst är det häftigt att man  idag kan röra sig fritt mellan EU-länderna och pröva på andra kulturer och jobba över gränserna.

Festen var jättelyckad! Mest unga människor så förutom god mat o dryck så blev det mycket dans till härligt blandad musik. Själv deltog jag minimalt i dansen men det är trevligt att tita på också. Min fysiska form tillåter ännu inte alltför krävande övningar.

Nu är vardagen här och jag har varit på min första besiktning efter cellgiftsbehandlingen. Det var ett trevligt samtal med min läkare som tog sig tid att både lyssna och undersöka. Mötet utmynnade i flera undersökningar som skelettscint, bäckenröntgen och ett antal blodprover. Uppföljning sker sen per telefon.

Så nu är jag igång igen med olika undersökningar. Men det känns bra att få nån sorts status efter cellgiftskuren.  Det går inte att avfärda de molande tankarna utan en rejäl genomgång. Sen vet jag att det tar tid att återhämta sig efter den cytostatikastress som kroppen fått utstå. T o m hjärnan kan påverkas av "chemo-brain". Men den återhämtar sig också, även om det tar lite tid.

Det är ju det här med tid som är så svårt att acceptera. Jag vill ju vara fit for fight direkt. Nu efter samtalet med min läkare har jag tagit in att alla behöver tid för att återhämta sig. Om jag kan vila i den känslan så blir det lättare att stå ut med tröttheten och småkrämporna.

Senare i dag ska jag träffa en kurator på sjukhuset och samtala om alla känslor som far runt. För 20 år sedan träffade jag också en kurator. Den gången räckte det med ett samtal för att konstatera att jag har svaren själv. Oftast är det ju så att när man söker i sig själv så finner man svaren. Men det lindrar och underlättar om man med proffessionell hjälp kan bekräfta det.

Spännande ska det bli med ett nytt mänskligt möte. Sen tar jag det lite lugnt på stan och strosar runt i olika butiker och äter middag med sonen.

I morgon ska jag träffa några vänner och äta lunch och gå på Fotografiska. På torsdag blir det tvättstugan och middag med ytterligare ett gäng/nätverk på Svartengrens. Den krogen ska servera bästa köttet i stan. Jag är ju ingen stor köttälskare, men det ska ändå bli väldigt trevligt att testa. Framförallt ser jag framemot umgänget.

Så det är full rulle igen. Jag får vila upp mig när jag kommer till landet i helgen.

Kram till er alla!