Nu är jag tillbaka på den magiska ön och det var en riktigt trevlig båtresa med mina tre killar.

Helgen var också riktigt skön i min ensamhet. Fast det var inte länge jag var ensam.

Jag kom hem vid sex-tiden och hade en skön kväll med god take away. Jag valde tre olika smörrebröd med lax, rostbiff och chevre, det är mat som passar mig en lördagkväll.

Söndagen träffade jag Berit. Hon hämtade mig med bil för att åka till henne och ta en bubbeldrink. Sen promenerade vi ner till Saltsjöqvarn och tog färjan till Nybroplan i härligt sommarväder.

Där gick vi vidare till Strandvägen 1, en jättefräsch restaurang med DJ (Rob Wåtz) och sen spelade ett bluesband. Väldigt blandad publik med unga och gamla, musik- och kulturfolk och politiker.

Vi åt en god middag och stannade några timmar för att senare vandra hemåt mot buss och TB den sköna sommarkvällen. 


Så till min behandling i dag!

Jag var på Sös vid tiotiden och lämnade blodprov som visade sig vara bra. Sen träffade jag en ny sköterska som är lika rar som alla andra.

Hon gick igenom proceduren och vi pratade om eventuella biverkningar och när jag ska larma sjukhuset. Normalt blir det sällan reaktioner om dosen är rätt inställd och det ska den vara.

Först sprutades vätska i min venport så att det är fri passage. Jag var lite orolig eftersom den inte använts på flera månader. Men det gick alldeles utmärkt, så skönt.

Sen fick jag en dos cortison, dock bara hälften av vad jag tidigare fått så jag bör inte bli så speedad.

Därefter sprutades cellgifterna in under övervakning de minuter som det pågick. Det tog max fem minuter och det ska vara effektivt!

Jag kände ingenting och har mått jättebra hela dagen. Nu börjar jag bli trött i kroppen men är fortfarande pigg i knoppen. Så cortisonet gör verkan! Det ska bli intressant att se om jag kan somna in. Så småningom gör jag väl det och om inte så är det inte hela världen.

Jag kan se fotboll som pågår i ett i ett om jag har lust. Killarna är uppe tills det är slut. Annars kan jag mangla lite eftersom jag stoppade i en maskin som min man kört när jag var borta.

Så nu vet jag att jag kan transportera mig själv nästa måndag. Då vill jag tillbaka så fort som möjligt till min familj och förbereda för de första Almedalsvännerna som anländer fredag.

I morgon kommer kusin Curt och det ser vi fram emot. Då ska jag laga middag och det blir sedvanlig plankstek som grabbarna alltid vill ha som första middag. Så det blir att åka till Gothemsgården och inhandla entrecot. Senare finns det möjlighet att få fantastisk back up i köket med en krögare och några glada amatörer.

Nu får det räcka med lägesrapportering för i dag. Fortsättning följer och tills dess ha det så himla bra i midsommarveckan.

Sommarkramar till er alla!

Rose Marie