Den här dagen har varit lite seg med grått väder och jag har haft en formsvacka med trötthet.

Jag tror det är kombinationen dåligt väder och alltför lugna aktiviteter med papperssortering. Men det är bara att anpassa sig till det också. Jag hoppade över promenaden och det borde jag inte gjort. Men jag gav efter för latmasken.

Men i morgon blir det en del travande i Visby så det får kompensera dagen.

TV´n stod på så jag lyssnade på riksdagsdebatten med det misstroende som SD fört fram mot finansministern. De lyckades inte med sitt uppsåt men det är illa nog att ägna lång riksdagstid för frågan.

Utöver detta är jag bedrövad över den våg av bränder som startats på flera flyktingmottagningar. Vad händer i vårt trygga land???

Hur kan hatet och ondskan breda ut sig till handlingar som kan vålla mord???

Inte för att jag fanns till under kristallnatten i Tyskland men jag kan förnimma samma obehagliga känsla som då vällde in i landet. Vilka fasansfulla handlingar som följde därefter tror jag ingen skulle tro kan upprepa sig.

Men vi är nära, väldigt nära och masshysterin sprider sig. Men mot allt hat finns starka motkrafter och det är de alla anständiga människor måste ansluta sig till. Nu duger det inte att gömma sig och kura inne. Alla kan göra sin röst hörd på olika sätt och idag är vi mer upplysta än på 30-talet. Då var allt för många rädda och tysta. Tystnaden är farlig och sprider sig som ett gift.

Nu börjar tiden dra ihop sig inför nästa behandling som sker i Visby! Det var länge sen jag träffade personalen här. Men nästa behandling är i Stockholm i början av december. Då blir det röntgen och läkarbesök också så det blir några veckor i stan.

Nu ska jag fortsätta med soffläget och vänta på gubben som är på möte ikväll också. Hunden är otålig och vill ha uppmärksamhet så jag får nog ta mig lite tid med henne för att få en lugn stund.

Fortsättning följer!

Tisdagskramar

Rose Marie