Äntligen blommar rosorna hos oss också! Rosor är tåliga må jag säga. Trots dålig skötsel i år så visar de sin prakt och det känns som ett bra tecken!

I morgon får vi trädgårdshjälp med resten av rabatterna! Förr kom min storebror o svägerska till undsättning. Nu finns han inte längre för cancern tog hans liv efter 8 års kamp. Min svägerska fick bukspottkörtelcancer och på mindre än ett halvår rycktes hon också bort, två dagar efter min bror! Så sorgligt, så otroligt sorgligt!

Nu kommer min lillasyster med svåger. Trots att de har mer än tillräckligt med sitt eget trädgårdsjobb så kommer de hit! Underbart med hjälp som jag tacksamt tar emot. Förutom jobb så får vi tid att umgås under många timmar. Vi har mycket att prata om i smått o stort!

Idag har också varit en bra dag med måttliga biverkningar! Blåsorna i munnen börjar ge sig tillkänna så nu gäller mild mat några dagar. Jag måste köpa sugrör också för de är slut. Varmt kaffe svider som eld men med sugrör går det bra!

Vid middagstid fick vi oväntat besök av skogvaktaren Magga! Hon behövde duscha för det är för kallt i havet. Sen fikade vi och pratade om de senaste inläggen i gotlandstidningarna om Nordkalks kamp om kalkbrytning i Ojnareskogen. Trevligt möte med en gotländsk kämpe som aldrig ger upp och som ständigt håller sig ajour!

Idag nådde företaget Nordkalks talesperson lågvattennivå med argument som förminskade en av experterna som är emot kalkbrytningen. Samma argument om jobben och kalkens betydelse och försöket att framställa företaget som en välgörare för Gotland och hela landet!

Man kan inte beskylla företaget att vara planetskötare precis. Kalkindustrin släpper ut ofantligt höga halter av koldioxid. Dessutom hävdar företaget att vattnet som skärs av kan återföras på artificiell väg och renas innan det rinner tillbaka till Bästeträsk. Det skall ske med helt oprövad teknik och det i sig är ett riskprojekt! Så om det mot förmodan skulle lyckas att efterlikna naturen så måste det ske för all framtid. Om 25 år packar företaget ihop och vem ska då ta över???? Inte företaget utan lokalbefolkningen. Den notan blir obetalbar till moder jord och regionen blir fattigare än Grekland! Politikerna borde ta personligt ansvar, då blev nog besluten annorlunda.

Hur kan majoriteten av lokalpolitikerna acceptera och stödja detta vansinne???

Jag säger som mina barnbarn att det fattas nägra i sexpacken!!!!

Ja, jag förminskar också vissa lokalpolitiker men min grund vilar på fakta och inte på tro och allmänt tyckande! Det finns otroligt mycket fakta att grunda sin uppfattning på. Det tycker jag är skillnad när vi ska kunna förvänta oss att politiker ska grunda sina beslut på vetenskap och inte på känslor i så livsavgörande frågor. Här finns ingen ångerrätt som t ex i plånboksfrågor! 

Jag är inte ledsen eller bedrövad utan snarare förbannad över den enfald och okunskap som de styrande visar!

Nej nu ska jag inte trötta er längre med min hjärtefråga!

Fortsättning följer!

Kram Rose Marie