Igår var det sista kvällen med gänget! 2 grabbar och två tjejer vid middagsbordet! Sen fotboll och Småmys.

Jag var också i Visby och fick Faslodexsprutan! Det gick bra utan nervpåverkan! Sen lyssnade jag med Apoteket om receptet för nästa spruta! Det fanns inlagt men ingår inte i läkemedelsförmånen så den kostar 5,500 kr!!! Hoppsan nu förstår jag varför Lotta på SöS sa att det inte går att skriva recept! Jo det går men jag får betala själv!

Så idag har jag ägnat tid åt samtal med två verk som har ansvar för läkemedel! Svaret jag fick var att företaget inte ansökt om att ingå inom förmånen. Orsaken tros vara att sprutan vanligtvis ges på sjukhus!

Att vi de senaste åren fått valfrihet att röra oss mellan landstingen finns inte i deras värld! Hittills har jag själv transporterat den hit men det vore enklare att lösa ut på Apotek! 

Så nu har jag även pratat med företaget Astra Zeneca som lovar återkomma med svar!

När jag ändå var igång lyssnade jag med verket om "månadsvaran". Dvs den vara som är rabatterad för månaden! Jag har tidigare skrivit om detta system som är förlegat tycker jag! Med alla privata apotek så är lagerhållningen svår, därför måste de göra sig av med lagret efter en månad! För kunden är det förvillande att behöva byta medicin varje månad! Vill jag ha det original jag fått recept på så får jag betala extra, om det ens finns i lager!

Mitt förslag är att öka tiden till ett kvartal åtminstone! Hela systemet går ut på att spara pengar och det förstår jag! Men med ett kvartal så kanske sparbetinget blir större eftersom förhandlingen handlar om volymer! Läkemedelsverket har ju ett utmärkt förhandlingsläge! Dessutom spar de tjänstemannatid, ett möte med en massa experter i stället för tre, underlättar för Apoteken och även medborgarna!

Jag är van att tänka i effektivitet och besparing så jag förstår inte varför ingen reflekterat över detta! Ett litet brev till myndigheten och ministern kanske jag har tid med!

När jag ändå var igång pratade jag med en expert om medicininförsel! Informationen jag läst mig till är lite förvillande från en vecka till en månad för eget bruk!

Det är en vecka som gäller idag men det går att få dispens om min läkare skriver ett intyg! Jag fick tips om att själv begära dispens även om chansen inte är stor! Men tjänstemannen jag talade med tyckte det vore bra att väcka frågan. Det finns så mycket okunskap omkring innehållet och många tror det är ett narkotikum som är beroendeframkallande! Metadon är mycket farligare och kan säljas på svarta marknaden! Cannabisoljan har ingen rusningseffekt så den är inte attraktiv på marknaden för missbrukare. Däremot är både morfinpiller och vissa läkemedel för cancer som ingår testosteron i attraktiva av bl a kroppsbyggare. Morfin är starkt beroendeframkallande och förskrivs generöst vid smärttillstånd!

Jag fick också tipset att prata med tullen! Det finns en juridisk prövning från förra året där personen friades för eget bruk. Den domen vore intressant att läsa!

Jag har fullt upp med att borra i en rad samhällsfrågor som berör både mig och andra. Det är bra för att hålla igång min hjärna!

Idag är det busväder med regn och det är välbehövligt! Men till helgen blir det fint igen! 

Nu ska jag sätta mig och skriva en begäran av dispens för oljan! Även om jag börjar med att åka och hämta hem den så hoppas jag på några fler månader om det fungerar!

Det är värt ett allvarligt försök eftersom cellgifterna bryter ner min kropp! Tusentals människor i världen har inte botats, men förlängt sitt liv med oljan!

Svåra beslut som är som pest eller kolera! Men idag mår jag också bra och gläds åt denna grådisiga dag!

Fortsättning följer!

💕 Rose Marie