Började dagen tidigt efter alltför få timmars nattsömn! Jag var nog för uppvarvad för att komma till ro!

Men det har gått förvånansvärt bra ändå!

Första besöket på ögonlasern var väldigt positivt! Jag fick en genomgång av hu min lins ser ut och de goda förutsättningar jag har för att återfå synen! Det har gått väldigt fort utför och min bedömning att avstå bilkörning var klok! Jag ligger precis på gränsen till att få köra!

Nu fick jag en operationstid den 31 sug! Jättebra och jag får nog båda ögonen åtgärdade på en gång! Det är inte så vanligt men med min svåra sjukdom känns det lite bråttom att kunna se ordentligt!

Glad i hjärtat åkte jag till Kulturhuset och åt lunch på mitt favoritställe teaterbaren! Jag åt en pasta med Karl johanssvamp! Riktigt gott och jag fick en skön vilostund och drack kaffet i lugn och ro!

 

Sen åkte jag till SÖS och kom i alldeles för god tid! Där träffade jag på en kvinna som intervjuade människor om hur de upplever vården! Ni som känner mig vet att jag inte är svårpratat och delar gärna med mig om mina erfarenheter! Jag är ju dessutom väldigt positiv till bemötande, omvårdnad och hela vårdpaketet! Lite tur har jag nog haft t ex med samma läkare under fem år! Just ryckigheten mellan olika läkare är en vanlig kritik som framförs! Jag delar den uppfattningen men kanske inte mest för mitt behov utan snarare för att jag tycker det är ineffektivt! När ständigt nya läkare skall läsa in sig i journalerna så tar det tid! Tid som kan användas bättre än för inläsning! Patientsäkerheten kan också äventyras om något blir förbisett!

Det blev ett trevligt samtal och jag lämnade mina kontaktuppgifter om de kan använda sig av mig framöver! Jag har ju deltagit i några möten med det regionala cancercentret när det byggdes upp för några år sedan!

Efter detta möte ilade jag iväg till röntgen och var 45 min för tidig men tyckte det var skönt med lite ställtid! Men så blev det inte utan jag kallades in direkt! Det var effektivt att ta patienterna före utsatt tid istället för att vänta in den person som är sen!

Jag bestämde mig för att gå direkt till onkologen trots 1,5 timmar för tidigt! Även här såg syster Lotta att jag hade kommit så det blev ingen längre väntan!

Tyvärr var inte dr Anna där så vi följde hennes tidigare råd! Dvs att starta cellgifterna igen men utesluta det piller som ska tas en gång vecka! Jag känner ju min kropp väl så om biverkningarna blir lika starka då slutar jag! Sen har jag en tid med dr Anna nästa vecka!

Då lär jag få besked på datortomografin! Nu är jag mer realist än optimist så förväntningarna är inte så höga! Men visst vore jag mer än glad om tumörerna ligger still även på en hög nivå! Jag vore också glad om inget annat stöter till med näraliggande organ! Lungorna har ju varit bra de senaste åren! Det känner jag också för jag har rätt bra ork! Idag har jag avverkat nästan 10000 steg och det är väldigt bra!

Men så är jag trött i fötterna så det var skönt att komma hem och habenen ii högläge!

Innan hemresan gick jag till Göta fisk och köpte gäddqueneller och svampcrepe! Färska svenska hallon måste jag bara ha! Lite lyx efter en så intensiv dag måste jag unna mig!

Sen har jag svarat på flera sms och haft flera telefonsamtal! Älskade vänner och familj,  jag är så oerhört tacksam för att ni finns för mig! Utan er vore livet mycket tyngre att leva! Tack 🙏😍!

Nu har jag ätit och pimplat mycket vatten för det måste man göra för att kontrastvätskan rinner ur kroppen! Sen är det soffläge och Allsång på Skansen!

Lite mysigt har jag allt all by My self! Det är rätt mysigt, trots allt att umgås med sig själv!

Hoppas alla ni kära följare också har det bra!

Kram och på återhörande!

Rose Marie