Vilken härlig dag jag haft trots att jag sovit så illa i natt. Mitt undermedvetna spelar mig nog ett spratt. Men jag använde de vakna timmarna till lite konstruktiv planering i vår lilla lägenhet.

Jag är inte riktigt bekväm med hur vi har möblerat lägenheten men nu har jag en plan.

Hoppas att den planen passar min man också och faktum är att jag tror det. Han brukar lita på min smak i inredningssammanhang.

Det tog emot lite i morse men jag stålsatte mig för jag ville så gärna pröva på att sjunga i kör.

Körsången äger rum i Andreaskyrkan på Södermalm och kören leds av Yvonne af Ugglas. Carolines mamma. En otroligt livsbejakande och generös person som tror alla om att kunna sjunga med lite träning.

Jag pratade lite med henne om min heshet och mina lungproblem. Då har du kommit rätt sa hon. "Jag är också logoped så jag vet att sång är bra lungträning".

Vi fick börja med att öppna upp stämbanden med olika övningar och det gick förvånansvärt bra. Jag är faktiskt rätt tonsäker om jag får säga det själv så jag var jättenöjd. Så här roligt har jag inte haft på länge och det här vill jag fortsätta med.

Men jag ska pröva lite andra körer innan jag väljer var jag ska engagera  mig. Carolin af Ugglas har en liknande kör men lite poppigare sägs det. Gunnar Fors har också en populär kör och har en inriktning mot gospel.

Efter körsången gick vi och fikade på Södergården och det var också en ny trevlig upplevelse.

Någon timme senare skildes jag från B och B-M och  blev upphämtad av några vänner som bjöd på jättegod mat, ett glas vin och trevliga samtal. 

4 timmar senare började jag tuffa hem med buss och TB. Det var skönt att röra på mig i den svala kvällsluften. Min son ringde och var mån om att jag skulle ta taxi hem. Förlåt käre son men jag tycker om att åka kommunalt så länge det är tidig kväll. 

Nu är det snart dags att gå till sängs. Det har varit en lång dag och jag har haft väldigt trevlig. Med dessa minnen på näthinnan måste jag bara kunna sova hela natten.

Gonatt!

Rose Marie