En grå och trist dag på årets andra dag! Men det är en härlig dag ändå! Att vakna och inte ha ont och må riktigt bra är fantastiskt! Så va f..n, vad gör det om vädret är grått o trist!

Det blir ljusare för varje dag och snart är det vår! 

Det som smärtar mig idag är mitt älskade gudbarn som jag skrivit om tidigare!

Nu är hon äntligen inlagd på sjukhus och skall operera sin galla i morgon! Hon har ont till o från dagligen och häromdagen togs blodprover inför läkarbesök planerat till den 7 jan!

Igår orkade hon inte längre och ringde sjukhuset som sa "kom in"! Efter ultraljud och genomgång visar det att stenen har pluggats fast i gallgången med inflammation som följd! Det är inget tillstånd att leka med! 

Hon har fått permission några timmar med droppställning! Hennes lille son är 9 månader och behöver sin mamma!

I över ett år har hon lidit och åtskilliga läkarbesök, tom akutmottagning SöS har resulterat i losec och alvedon! Ett ultraljud tidigare hade undvikit onödigt lidande under stor del av graviditeten och 9 månader efter!

Jag blir så arg och ledsen att detta ska hända i modern tid! Jag är rädd för att sparbetingen hindrar läkarna att gå till botten med problem människor söker hjälp för!

Utan den unge AT läkaren på VC i Bagarmossen hade ingenting hänt! Han såg till att ställa rätt diagnos och remittera till titthålsoperation!

Igår på nyårsdagen ringde denne läkare med svar på blodproverna hon tog i onsdags! De var oroväckande men då var hon redan på sjukhuset! Det var bra tyckte läkaren!

Tänk er att på en röd dag ringer läkaren som inte ens är i tjänst! Men han gör väl som många andra med stressiga jobb. Han tog säkert hem jobbet och gick igenom det efter nyårsaftonen! 

Nu väntar jag spänt på morgondagen och hoppas innerligt att allt går bra!

Den här dagen har gått i slappt tempo men snart blir det fart! Kl fem kommer våra flyktingvänner på middag. Kalkonen ska snart i ugnen och hasselbackspotatis fixas! Jag gör en saffranspannacotta som dessert tror jag! Färskfrysta hallon från lokalodlare blir nog bra till!

Idag vilar jag från mina hätska politiska utfall! Just nu skulle jag kunna göra en lång utläggning om de 47 människor som halshöggs för någon dag sen i Mellanöstern! Så grymt och barbariskt här och nu! 

Mitt första budskap på det nya året är att fundera på hur lätt vi kan förledas! Den som kan få dig att tro på dumheter kan också få dig att utföra grymheter! 

Fortsättning följer och varma kramar!

Rose Marie