I går var jag  igång många timmar och har nu vilat ut med benen i högläge. Det var en väldigt trevlig dag.

Det var både buss o båtresa och sen ett dignande julbord.Lite shopping blev det oxå. Ingenting till mig själv men en del presenter.  Det roligaste är att klura ut presenter till andra.  Nu är jag lite nöjd ändå. Men dessa presenter är undantaget.  Resten blir "ingenting" dvs hjälpgåvor till behövande. Vi har ett antal barn i vår omgivning som uppskattar det. Men det är föräldrarnas förtjänst som lärt barnen om världens nöd.

Idag skall jag göra en synundersökning. Hade tur som fick en tid idag. Mer än så orkar jag inte med. Lite mat förstås måste fixas så det blir nog catering.  Sen ensam vid TV'n. 

I morgon skall jag vila tills jag drar till julgalan på Globen. Då blir det mer julbord och en fantastisk show.  Jag skall gå med syrran o hela hennes familj. Sonen har fixat bra biljetter. I år kanske jag inte är med till två på natten men en tidig hemkväll blir det nog inte.

Igår missade jag riksdsgsdebatten men följer nyheterna.  Vilket jäkla rabalder det är på den politiska arenan. Fortsätter häxjakten så här finns inget svar på hur det slutar. Att det finns ett utpräglat sossehat är uppenbart. Jag undrar lite försynt hur det kan ha blivit så?  Det kanske är alla reformer  som byggts upp för alla människor som stör. Men att medelklassen låter sig förledas av valfrihetsivern förstår inte jag. Men jag som var med när vi hade ett samhälle där vi fick kämpa för att slopa sambeskattningen då inga dagis eller föräldrapenning fanns vill inte se en tillbakagång.. Men nu har vi ett två-tredje dels samhälle dom inte gynnar  någon, anser jag. Att sen Mp blir så häcklade är också gåtfullt. Är majoriteten så rädda för att något parti vågar ta upp kampen om miljö o klimatfrågor på allvar? Jag fattar inte hur vi blivit så kortsynta?

Nä, nu återgår jag till min lilla värld med mina vardagssysslor. 

Ha nu en trevlig fredagskväll!  KramK Rose Marie