För 52 år sedan gifte vi oss av den första kvinnliga prästen, Margit Sahlin!

Då var vädret ungefär som idag med växlande molnighet och någon enstaka regnskur! Det var ett litet enkelt bröllop där middagen intogs i mina föräldrars sommarhus!

Vi ville resa till Paris helt ensamma men mamma styrde mig! Pappa ringde mig på jobbet och vädjade till mig att ha ett familjebröllop! Min bror hade gift sig ett år tidigare utan föräldrar och borgligt! Han var tuffare än jag men jag ångrade inte mitt val! Kravet var den första kvinnliga prästen! Då var kvinnoprästfrågan stor och känsloladdad!

Idag ska vi fira vår dag på egen hand för första gången! Det blir en lunch på Fårö och middag hemma! Maken skjutsar dotter o vän till Visby och köper färska skaldjur! En liten flaska champagne står på kylning så det blir en fin dag! Våra samtal blir nog en summering av alla våra år tillsammans!

I morgon blir det en tur till Visby med våra flyktingvänner! Jag har två intressanta seminarier att gå på. Det ena handlar om Ojnarekampen och bevarande av vattnet i Bästeträsk! Det andra håller min vän Inger Ros i som är ordf för hjärt o lungsjukas riksförbund! Vi får se vilka som vill delta med mig! Någon måste vara hundvakt och det blir nog min man!

Vattenfrågan är akut på Gotland så det är verkligen ett mysterium att det finns så många politiker som fortfarande är för det nya kalkbrottet! Hur är drt möjligt med alla fakta och grundvattensänkningar???? Uppenbarligen finns inga långsiktiga tankar om hur ön skall klara sin vattenförsörjning! Att ca 100 jobb i 20 år väger tyngre än människors livsvillkor!

Samma kortsiktiga tänkande råder även om kolet som regeringen ger klartecken att sälja ut! Ja visst förstår jag att det är ett dilemma att låta kolet ligga kvar i marken men hur tänker de om långsiktigheten! Att sälja till ett företag vars syfte är att bryta maximalt och bidra till enorma utsläpp! Vår regering kan naturligtvis inte diktera Tysklands villkor! Men det smartaste draget tycker jag vore att sälja kolet just till Tyskland för en symbolsumma! Ja visst är det mycket pengar vi går miste om i det korta perspektivet! Men kan Vattenfall bära Nuon-förlusten så kan de bära detta! Men politikerna har inte vägt in miljö o klimataspekten utan bara penga-frågan!

Men att Mp säljer sin själ kommer straffa sig i längden! Min fråga är om det finns några högre värden än de själva i den politiska gärningen!

Jag är pessimist om politikers förmåga att ta ansvar för kommande generationer! 

Nu ska jag ägna mig åt min man som kommit hem och njuta av vår dag!

Jag mår bra och är tacksam för det!

Fortsättning följer!

🌹🍾🎉