Inte blev det nåt fint väder idag, trots den fina himlen igår! Men det var rätt bra ändå eftersom vi skulle till Visby för blodprov och då blev det lite helghandling och gubben kunde klippa sig.

Jag behöver ingen frissa numera så det är både billigt och praktiskt! Visserligen verkar håret vilja tränga fram för jag har en matta av gråvitt! Jag ser ut som en popsångerska och ungarna tycker jag ska gå ut på det viset. Så blir det inte men hemma har jag sällan peruk och ibland sliter jag av den även bland mina vänner. Det är både varmt och kliar. Däremot är det skönt när det är kyligt ute med peruken som funkar som en mössa.

Det är fantastiskt hur jag och andra anpassar sig till sin situation och t o m ser fördelar. Det är ju bra och känns mer komfortabelt faktiskt! Att ständigt vara ledsen för att inte ha sitt fina hår blir deppigt i längden.

Ikväll har jag sett på cancergalan och det blev ett fantastiskt resultat med 95 miljoner insamlade kronor? Välbehövliga pengar för forskningen som gör ständiga framsteg!

Jag är alltid lite tveksam att titta på cancergalorna! Det är så starka snyftande reportage oftast om unga människor! Det är verkligen känslostarkt och lyssna på de anhöriga! Det är smärtsamt att se och höra om en 30-årig tvåbarnsmamma som inte överlevt! Tyvärr verkar det som de yngre har sämre prognos.

Jag erinrade mig vad en läkare sa för 25 år sedan att ju yngre ju snabbare förlopp eftersom celldelningen är snabbare då! Tyvärr är det de erfarenheterna jag har i den omgivning jag har som fått cancer.

Därför är det så oerhört viktigt med tidig diagnos och snabb behandling! Sjukvården jobbar med att upplysa och upptäcka cancern tidigt. Problemet är nog att inte alla vårdcentraler som oftast är första instans inte har den kompetens som behövs. Där tror jag de yngre läkarna är mer vaksamma och är medvetna om att även unga människor drabbas.

När det gäller bröstcancer så är mammografi väldigt viktigt! Alla kvinnor som blir kallade går inte på dessa undersökningar. Även cellprover för underlivscancer slarvas det med!

Där kunde media vara lite mer på hugget och med jämna mellanrum ta upp frågan. 

Men det finns mycket hopp också! 80 procent av alla bröstcancerfall botas idag! För 25 år sen var det sämre resultat men då tillhörde jag den procenten som blev botad. Statistiken sträckte sig bara fem år fram i tiden så om återfallet kom efter sex år fördes ingen statistik utan räknas som nytt fall. Hur det är idag skall jag faktiskt ta reda på.

För min egen del är jag tacksam för varje ny dag jag får uppleva! Dessutom mår jag riktigt bra trots gifterna och vissa biverkningar!

Nu är det snart dags för John blund! Det blir att gå upp i ottan i morgon för gubben ska på möte och jag ska ta hand om hunden. Har jag tur kan jag få henne att somna om bredvid mig.

Sov så gott!

Tisdagskramar/Rose Marie