Behandlingen avklarad igen med hjälp av en sköterska jag träffat flera gånger. Min gamla sköterska hade en patient i samma rum så vi fick också en pratstund.

När jag fick förbehandlingen så blev jag väldigt trött så i princip slumrade jag mig igenom hela behandlingen. Det gick bra utan komplikationer och tiden gick fort för mig. Jag lämnade sjukhuset med lätta steg och tänkte inte ens på hur trist och sliten suckarnas gång är.

På resan till sjukhuset denna fantastiskt vackra torsdagsmorgon så var jag i bra form. Jag somnade vid midnatt och vaknade vid sex-tiden. Då gick jag upp och bryggde kaffe och piggnade till. På bussen till sjukhuset ringde sonen och undrade hur jag mår och han ville att jag skulle sova hos dom.

Men Roland kommer i morgon förmiddag så jag vill vara hemma och fixa lite då.

Dessutom skulle jag äta lunch med en vän som kom o mötte mig och sen är jag tillräckligt socialt förfriskad. Men jag lovar att sova några dar hos dom vid nästa tillfälle så vi får umgås lite mer.

Min vän och jag promenerade ner på Ringvägen och åt på en Indisk restaurang. Idag var det inte så kaloristinn mat men currystark och det var gott. Sen fortsatte vi fram till Ringen med stopp i en del butiker förstås. Även denna dag köpte jag mig en bakelse till mitt kaffe hemma och gott nyttigt matbröd.

Vännen och jag skildes och när jag kom hem blev det fika. Sen intog jag ryggläge och somnade djupt en timme. Såååå skönt för jag tror natten blir rätt sömnlös med allt kortison i kroppen.

Gårdagen var också en händelserik dag. Blodprover på Sös och sen till NK där jag mötte tre härliga kvinnor. Den ena är min bästa vän och de andra två gamla kollegor som jag inte sett på över tio år. Så underbart att få en trevlig, nostalgisk pratstund.

När jag kom hem gick jag in på FB och möts av en het debatt om läget på Gotland och Miljö o hälsoskyddsnämndens agerande. Nämnden hade ett yttrande ang Stucks kalkbrott som gränsar till Ojnareskogen. Yttrandet gick ut på att säkerställa vattenförsörjningen på norra Gotland och att försiktighetsprincipen skall råda.

S, M och C röstade ner yttrandet som Mp och V ville leverera. S representant som för övrigt jobbar på Nordkalk var den tongivande i debatten och yttrade sig i radion om att jobben går före vattnet. Riktigt så uttryckte han sig inte men det uttalande han gjorde i media var under all kritik.

Jag är bedrövad över hur politikerna på ön agerar i kalkfrågan och sitter i knät på de tre företag som finns här.

Det finns ett utbildningsförakt och miljöförakt på denna ö som bekymrar mig för framtididen. Vad skall det bli av utvecklingen när de tongivande partierna vill backa in i framtiden?

Efter mitt engagemang i debatten pratade jag med en väninna som är engagerade i politiken i Stockholm, Vi pratade naturligtvis om detta och jämförde politiken i Stockholm där det just nu pågår hetsiga, öppna debatter om kandidater till riksdag, landsting och kommun. Vi pratade o också om  Moderateras utspel om tunnebaneutbyggnaden. Det är jättebra men borde skett för femton år sedan då S föreslog utbyggnad men inte fick med Allianspartierna. Det budskapet har inte nått fram till Stockholmarna fullt ut.

Det krävs väldigt mycket för att gå igenom det nålsöga som kandidaterna utsätts för.

Jag hoppas och önskar att samma öppna, kritiskt granskande debatt föregår nomineringarna till öns kandidatlistor. Men efter det jag upplevt på ön så har jag inte något gott hopp.

Människorna formar partierna och ledarskapet måste präglas av öppenhet och respekt för individerna. Oliktänkande får inte straffas utan snarare uppmuntras för att skapa dynamik i organisationen.

Den debatt som nu pågår och den feghet de politiska företrädarna för kalkindustrin visar känns bara pinsam. Jag är varken stolt eller nöjd för den här ön förtjänar bättre.

Jag skulle aldrig kunna se mina vänner, barn och barnbarn i ögonen om jag avstår från att yttra mig om försiktighetsprincipen i den nämnd jag är vald att värna om miljöfrågorna. Hur f...n tänker dom och hur nöjda och stolta kan de vara?

Nej nu måste jag varva ner min hjärna som är under högtryck och ägna mig åt att läsa en trevlig bok.

Gonatt och kramar till er alla!

Rose Marie