Behandling nr 2 med caelyx i Visby. Till min stora glädje var det en inhyrd sköterska som jag träffat till och från de senaste två åren! Hon minns mig och jag minns henne mycket väl. Oj vad vi pratar både personligt och om behandlingen förstås. Det är verkligen trevligt, trots den trista behandlingen när jag möter så härliga människor. Just den här personen är alldeles speciell och jag får sånt förtroende för henne.

Nästa behandling sker den 6 augusti i Stockholm men jag vill hellre vara i Visby innan sköterskan lämnar Visby för nya uppdrag! Får se hur saker utvecklar sig framöver. Jag har ju bokat in damträff med nisse den 9 aug. Men det kan jag ordna med flyg till o från. Det är först i slutet av aug som ny datortomografi ska ske och då kombinerar jag behandling och läkarbesök. Jag tar en dag i sänder och behöver inte bestämma mig just idag!

Gårdagens sommarfest var riktigt trevlig med nya bekantskaper. Ordföranden Kenneth Challis är ju en publik person numera så jag nämner hans namn. Han är läkare o tjänstgör både på ön och i Sundsvall. Han brinner för miljön och är samhällsengagerad på båda orterna. En riktig trevlig och duktig person.

Övriga deltagare var också spännande personligheter. Alla i princip pensionärer varav 3 läkare. Det är intressant det där med läkare. Vi pratade om det när en  presenterade sig att hon är läkare fast egentligen inte längre utövande. Vissa titlar hänger med hela livet! Inte säger jag att jag är arbetsmarknadschef längre utan pensionär rätt och slätt.

Vår hund fick vara med men det blev lite trångt så vi placerade henne i bilen. Men det tutade och då skällde hunden så jag blev irriterad. Efter en stund hämtade vi en henne. Då satt hon i framsätet på förarplats och det var hon som tutade. Jag tror inte hon fattade att det var hon som tutade. Vi har skrattat gott åt detta under kvällen. Värdinnan gav henne frolic som tröst för hon var van vid hundar och likaså övriga gäster och tyckte vi var grymma mot hunden.

Nu är jag lite småtrött i kroppen men pigg i knoppen. Vilar kroppen ett tag innan kaffegästerna kommer. Syrran har ett helt gäng gäster som inte sett vårt hus. Så gör vi på landet, visar varandras hus och det är ju alltid trevligt.

Morgondagen blir en lugn dag för mig, men jag minns inte riktigt hur o när biverkningarna sätter in. Är jag i bra form så måste jag rensa ogräs som växer alldeles förskräckligt!

Vi har inga gäster på ett tag och det är riktigt skönt. Lite korta visiter blir det men inga nattgäster så jag kan lufsa runt i min egen takt.

Ojnarekampen fortsätter förstås tills regeringen tar sig samman för ett beslut. Gårdagens sällskap var alla emot kalkbrytningen i Ojnare. Men de allra flesta intellektuella är det om de är insatta i frågan.

Väderfrågan är inget kul att skriva om för det är molnigt och kyligt, inget sommarväder att hurra för precis!

Men det blir säkert bättre!

Ha det så hörs vi snart. Kram

Rose Marie